MSV 19 1 (zon)

2 - 3

20 maart 2016 14:30

Stroobach, A.B.

Vriendenschaar heeft na een spannende pot voetbal op het nippertje de wedstrijd nog naar zijn hand kunnen zetten. Dank zij een late treffer, in de negentigste minuut, van Servanio Martina kon ons elftal met een 2-3 winst naar huis.

De late zege kan verdiend worden genoemd. Hoewel de krachtsverschillen klein waren, was ons elftal de wat betere ploeg. Twee zwakke momenten in onze defensie stelden MSV in staat om na een 0-1 achterstand toch op een 2-1 voorsprong te komen. Maar in de tweede helft boog ons elftal de stand naar 2-3 om.

Ons elftal speelde direct vanaf de aftrap goed en met agressief aanvalsspel. Dat betaalde zich in de tiende minuut uit toen bij een razendsnelle aanval Joshua Cohen de bal strak voorzette en Illias Dahri met een prachtig schot de 0-1 liet aantekenen.
Helaas was de vreugde van niet al te lange duur, want drie minuten later verslikte Tolunay Sezer zich in de bal en kreeg MSV de kans om tegen te scoren. Die kans liet MSV zich niet ontgaan: 1-1.

Ook na deze treffer bleef ons elftal de betere ploeg. Maar dat werd helaas niet beloond. Servanio Martina en Illias Dahri kregen allebei een goede kans om de score weer in blauwzwart voordeel te doen omslaan, maar die kansen werden niet benut. Sterker nog, het was MSV dat aan een tweede doelpunt kwam en opnieuw konden we de hand in eigen boezem steken. Want onze defensie verspeelde de bal en daarvan kon in de 39e minuut MSV profiteren. Tegen de verhouding in stond het zo maar 2-1 voor de Momntfoorters.Dat werd ook de ruststand.

In de tweede helft twee partijen die tegen elkaar opgewassen waren, waarbij ons elftal natuurlijk nog tegen een 2-1 achterstand aankeek. Tolunay Sezer was geblesseerd uitgevallen en zijn vervanger was Sonny van Kranenburg. Die gaf vrij snel een mooie pass af die door Michael Soepnel bij de achterlijn werd opgehaald. Zijn voorzet bereikte Joshua Cohen, maar diens schot ging net naast.
Toch was het Joshua die zijn team weer naast MSV schoot. In de 6e minuut werd opnieuw een bal bij de achterlijn van MSV opgepikt. Dit keer door Fabian van det Wel. Diens voorzet was op maat en dit keer kon Joshua wel raak schieten: 2-2.

In de 84e minuut was Vriendenschaar dicht bij de 2-3 toen Fabian van der Wel een voorzet losliet die echter zo scherp indraaide, dat de keeper van MSV een uiterste krachtsinspanning moest verrichten om de bal nog uit het doel te houden. Hij redde, helaas voor ons, fraai.

Toch kwam de 2-3 er, zij het op het nippertje en uit een fraaie aanval in de negentigste minuut. Illias Dahri zette de bal voor, Joshua Cohen stapte over de aangespeelde bal heen en daardoor kwam Servanio Martina oog in oog met de keeper van MSV. Servanio faalde niet:2-3.

MSV bezat niet de kracht om in de resterende blessuretijd nog wat terug te doen en zo kon ons elftal voor de derde achtereenvolgende keer in deze periode juichend van het veld af.