Vrsch B1 verliest laatste wedstrijd en er volgt een beslissingsduel tegen Kloetinge

Vriendenschaar JO17-1

1 - 3

JEKA B1

40'
46'
72'

B-junioren zaterdag, B1, 4e divisie C

7 mei 2016 16:15

Arnhem, W.D.M. van

Vrsch B1 – Jeka B1  1-3

Eén puntje was voldoende om kampioen te worden. Hetgeen betekent in ieder geval  geen tegendoelpunten krijgen. Opdracht ver van eigen doel verdedigen. De line-up was indrukwekkend. Bengaals vuur en gekleurde rookbommen. Niets werdaan het toeval over gelaten. De supportersclub van Enzo had zijn stekkie in de tribune ingenomen, het clublied van Vriendenschaar weerklonk over het veld en verder de wijk in. Kortom WAT KON ER VERKEERD GAAN?

Nou, van alles dus. In het begin van de wedstrijd een gelijk opgaande pot voetbal. Snelle spitsen bij de tegenstander. Wij hadden Leonardo en Berkay. De een snel de ander slim. Maar snel en slim betekent nog niet direct doelpunten. Het schot op de lat van Berkay halverwege de eerste helft had een beter lot verdiend. Denzel kreeg niet echt veel te doen. Toch een keer flink aan de bak na een vrije trap vanaf rechts waarbij Denzel gestrekt naar de hoek moest om erger te voorkomen. Al in blessuretijd leek Maurits de ban te breken. Helaas zag hij, evenals de vele toeschouwers dat de keeper de bal nog net ober de lat kon tikken. Ook krijgt Jeka nog een vrije trap te nemen op zo’n 35 meter recht voor de goal. De bal wordt in gebracht, Brian kopt weg, althans is zijn bedoeling en ziet tot zijn afgrijzen de bal met een boog over de handen van Denzel in het eigen doel ploffen, 0-1. Hierna direct rusten.

Natuurlijk zegt Reza in de kleedkamer dat het nog allemaal kan. Gewoon één keer scoren en we zijn waar we wezen willen. Toch makkelijker gezegd dan gedaan. Zeker als iedereen stijf van zenuwen staat. De druk op het doel van Jeka wordt opgevoerd. Dit heeft twee kanten. Jeka moet achterin alle zeilen bijzetten om de voorsprong te behouden. Maar Jeka beschikt ook over twee razendsnelle spitsen. En na zes minuten in de 2e helft lijkt het doek te vallen. Vrsch met man en macht in de aanval, counter van Jeka, Denzel wordt omspeelt en beheerst schuift Jeka de bal binnen, 0-2.

Wat hierna volgt lijkt een belegering. Te veel mogelijkheden om te benoemen maar van de legio kansen wordt geen gebruik gemaakt. Het sterke punt van de B1, met positiespel de tegenstander zoek spelen, wordt niet gebruikt. Wat we zien is de lange bal. Telkens weer en goed te verdedigen door de tegenstander. De spelers lijken er moedeloos van te worden. Met nog zo’n acht minuten te gaan weer zo’n counter van Jeka na een afgeslagen hoekschop. Met drie man komen ze ‘op de brommer’ op Denzel af en de 0-3 verschijnt op het scorebord. Dat Wouter er in blessuretijd nog 1-3 van maakt is alleen van belang voor de statistiek. Vrsch B1 kan zich gaan opmaken voor een beslissingswedstrijd tegen Kloetinge om uit te maken wie de kampioen van deze afdeling gaat worden. Wanneer een en ander bekend is zal dat op de website worden gepubliceerd.