B-junioren zaterdag, B1, 4e divisie C

23 april 2016 14:45

Westing, S.W.A.J. van

Sarto B1 – Vrsch B1 2-6

De voorlaatste competitiewedstrijd van dit seizoen tegen middenmoter Sarto zou de kampioenswedstrijd kunnen zijn als niet de wedstrijd Kloetinge-Moc ’17 was uitgesteld. Deze wedstrijd wordt a.s. dinsdagavond 26-04 gespeeld. Bij puntverlies van Kloetinge kan Vriendenschaar B1 de kampioensvlag hijsen. Anders nog een weekje wachten tot de laatste wedstrijd, thuis tegen Jeka.

Dat er vandaag gewonnen moest worden was een feit. Hoe, dat was een ander verhaal. Trainer had er op aangedrongen zo snel mogelijk druk te zetten om dat belangrijke, eerste doelpunt te maken. En wat kunnen die jongens toch goed luisteren. Na precies, één minuut en 30 seconden lag de bal al in het netje. Uit een snelle aanval over rechts werd door Sarto een hoekschop weg gegeven. Kevin ging achter de bal. Een kluitje spelers (ingestudeerd) gingen op de rand 16-meter staan. Bal komt voor, allemaal inlopen, Berkay wordt de vrije man en magistraal kopt hij de 0-1 binnen. Eerste opdracht naar behoren uitgevoerd.

Kevin wordt het moeilijk gemaakt de bal aan te nemen.

Sarto was even van slag maar herpakte zich knap. Vanaf links werd een bal in het doelgebied voor Lukas, ingevallen voor Denzel die geblesseerd was, geplaatst. Corsin wilde de bal weg trappen in plaats van weg te koppen. De bal komt weer terug. Lukas bokst de bal weer weg waarna deze alsnog door Sarto wordt binnen geschoten, 1-1.
Foutje in de regie zullen we maar zeggen maar gelukkig ziet de wereld er na drie minuten weer heel anders uit. Een mooie aanval wordt afgesloten met een voorzet van Dylan richting het hoofd van Wouter die fraai binnen kopt, 1-2. Weer drie minuten later wordt de marge weer wat groter. Leo wordt diep gestuurd, gaat op snelheid zijn man voorbij, geeft voor op Berkay die wederom de hoek voor het uitkiezen heeft en fraai de 1-3 binnen kopt. Sarto voelt dat het doek is gevallen en ziet ook nog dat een kopbal van Luuk weer terug in het veld in komt. Vrsch is duidelijk de bovenliggende partij. Een geluk dat de keeper van Sarto in een goede vorm stak want hij voorkwam op zeker enkele uitstekende scoringsmogelijkheden van Vrsch. In de eerste helft moest hij echter nog een keer vissen. Op het middenveld onderschept Luuk de bal, zet direct Berkay aan het werk die daarna vakkundig de klus klaart en zijn hattrick voltooid, 1-4.

Na de thee lijkt het dat Sarto nog voor een verrassing gaat zorgen. Op zo’n 35 meter vanaf het doel van Lukas krijgt de thuisclub een vrije trap te nemen. Met de wind mee slaat de bal als een granaat in achter Lukas en prijkt de 2 voor Sarto op het scorebord. Een schitterende goal waar Lukas inderdaad geen hand achter kon krijgen.

Vrsch speelt verder verzorgd voetbal waarbij met goed positiespel de tegenstander wordt gedeclasseerd.  Sarto kan geen vuist meer maken en Vrsch gaat gebruik maken van zijn wissels. Teus komt Luuk vervangen en Kevin maakt plaats voor Joël. Ook Rick mag zijn minuten maken en komt Maurits aflossen. Tussendoor nog leuke aanvallen waarbij o.a. Berkay nog een 100% kans krijgt zijn doelpunten gemiddelde op te krikken maar weer een sublieme redding van de Sarto-keeper. Het blijft 2-4. De op dat moment belangrijkste wissel is die wanneer Sander Roodnat Berkay komt vervangen. In de 35e minuut een snelle aanval opgezet door Enzo. Een pass op Leo, voorzet vanaf de achterlijn op de inkomende Sander en pats, boem, hangen, 2-5.

Vrijwel de gehele wedstroijd druk op het doel van Sarto.

In de laatste minuut een vrijwel identieke aanval. Leo, Enzo, Leo, voorzet vanaf de achterlijn. Inkomende Sander, pats, boem, boem, hangen, 2-6. Tevens de eindstand. Nog een compliment voor de scheidsrechter die een puike wedstrijd floot, niet omdat Vrsch deze wedstrijd heeft gewonnen maar gewoon omdat hij overal bij was en op de juiste manier de voordeelregel wist toe te passen. Een leuke wedstrijd waar een groot aantal supporters uit Culemborg getuige van zijn gewqeest.