B-junioren zaterdag, B1, 4e divisie C

16 april 2016 16:15

Wigchers, A.

Vriendenschaar B1 – FC Engelen B1 9-2

Vorige week een schlemielige 2-1 nederlaag tegen MOC dat vandaag rechtgezet moest worden. En aldus geschiedde. Medekoploper Kloetinge moest het thuis opnemen tegen middenmoter JEKA. Het gaat er om spannen wie zo straks de kampioensvlag mag gaan hijsen.

En Vrsch liet niets aan het toeval over. Opdracht één: trachten zo snel mogelijk een goal te maken. 6e minuut een goed opgebouwde aanval over de rechterflank. De snelle Kevin speelt zijn man uit, passt op Leo en aan opdracht één is voldaan. Leo schiet in de onafgedekte hoek. Keeper is kansloos, 1-0.
Opdracht twee; voorsprong vasthouden en uitbouwen.

Wat volgt is een levendig duel met een toch wel veel sterker Vrsch dat met aantrekkelijk voetbal tracht de verdediging van FC Engelen kapot te spelen. En dat lukt. In de 20e minuut zet Enzo aan voor een solo, aangemoedigd door een mannetje of 20 in de tribune. Enzo verlegt zijn grenzen, soleert door en verschalkt de keeper in de korte hoek, 2-0 waar voor de zekerheid Berkay nog even de bal een tikkie mee moet geven.

FC Engelen vecht met de moed der wanhoop voor een beter resultaat en in blessuretijd van de eerste helft lukt dat. De aanval over rechts wordt gevolgd door een scherpe voorzet die bij de verste paal wordt binnen geschoten. Denzel is kansloos, 2-1. Om alle verwachtingen de grond in te boren volgt vanaf de aftrap een snelle aanval die op een meter of tien voor het 16-metergebied niet volgens de regels wordt afgebroken. Berkay gaat achter de bal staan en pegelt met links de bal snoeihard binnen, 3-1 dus toch met een leuke marge rusten met een heerlijk kopje thee.

Vrijwel de gehele wedstrijd zette Vrsch de tegenstander onder druk

In de tweede helft nog wel flink verzet van FC Engelen maar in de 50e minuut wordt dit verzet gebroken. Een snelle aanval door het centrum. Leo wordt in stelling gebracht, keeper loopt uit, Leo legt af naar de mee opgekomen Kevin die daarna beheerst het lege doel vindt, 4-1. Er knakt iets, zonder dat iemand dat hoort, bij de tegenstander en dat uit zich met name wanneer nog geen twee minuten later een vrijwel identieke aanval wordt opgezet met beide heren weer in de hoofdrol maar nu omgekeerd. Kevin snelt op het doel af en nu mag Leo het afmaken, 5-1. Gallery-play. En dat mag. Zeker wanneer Enzo in het spel wordt betrokken. Een mateloos populaire voetballer die in deze wedstrijd tot grote hoogte weet te stijgen, nog steeds aangemoedigd door die groep dolenthousiaste supporters. Dat enthousiaste wordt nog heviger wanneer na een kwartier Enzo, na weer zo’n weergaloze aanval waarbij bijna het hele elftal wordt betrokken, voor de keeper verschijnt en de 6-1 op zijn naam mag schrijven. Gek worden zijn supporters. Na 20 minuten komen Wouter en Joël de plaatsen innemen van Luuk en Kevin en een minuutje later Komt Sander en gaat Corsin.

Joël voelt zich helemaal op zijn gemak, krijgt bij een van de vele aanvallen als laatste aanspeelpunt de bal aangespeeld, en met net zo’n uitschuifbeen als broer Servanio in het eerste elftal schuift hij heel simpel de 7-1 binnen. Dit dus na een heerlijke actie van Berkay. Hierna een schitterende solo van Leo die zijn schot op de lat uiteen ziet spatten. Maar in de laatste fase van de wedstrijd komt Berkay nog een paar keer duidelijk in beeld. Uit een hoekschop weet hij de 8-1 binnen te werken  en uit een voorzet van, ja weer die Enzo, schiet hij ook de 9-1 binnen. Zijn rol is nog niet uitgespeeld want in  de laatste minuut van de wedstrijd raakt Denzel dermate geblesseerd dat hij vervangen moet worden. Bij die actie scoort FC Engelen de 9-2. Voordat de uitstekend leidende scheidsrechter  affluit mag Berkay nog een redding op zijn naam bijschrijven. Een hard schot wordt door hem met zijn voet van de doellijn weg gewerkt.

De overwinning krijgt nog eens extra glans wanneer bekend wordt dat Kloetinge zijn thuiswedstrijd met 3-4 heeft verloren en Vrsch B1 weer alleen aan de leiding gaat.