Vriendenschaar B1 sleept met 10 man overwinning uit het vuur

B-junioren zaterdag, B1, 4e divisie C

2 april 2016 16:15

Meinen, R.

Vriendenschaar B1 – Kloetinge B1 2-1

Een weer moest Vrsch B1 vol aan de bak. Vorige week werd medekoploper ISC thuis met 8-0 verslagen. Nu kwam de andere koploper, Kloetinge, op bezoek. Vrsch 17 wedstrijden gespeeld 39 punten. Kloetinge 17 gespeeld en eveneens 39 punten. De heer R. Meinen was de scheidsrechter en die deed het zeker niet verkeerd.

Na eerst wat aftasten door beide teams kwam de eerste gevaarlijke en naar later bleek ook succesvolle aanval nog voor er 10 minuten op de klok stonden. De aanval werd opgebouwd door het centrum waar de snelle Leonardo werd aangespeeld. Die omspeelde zijn man maar zag zijn schot gestopt door de keeper. Niet klem waardoor de goed mee op gekomen Kevin de bal alsnog binnen schoot. De grens van Kloetinge bleef met zijn vlag omhoog staan. De scheids ging hem raadplegen maar weerlegde zijn signaal en gaf doelpunt, 1-0.

Hierna een vlammend schot van Brian uit de tweede lijn dat een beter lot had verdiend dan rakelings naast de goal tegen het vangnet te belanden. Vlak hierna een counter van Kloetinge over de linkerflank welke ten koste van een overtreding werd gestopt. De vrije trap ging ‘over de hele’ waar vandaan de bal tegendraads op doel werd binnen gekopt. Denzel had geen schijn van kans zodat de 1-1 op het scorebord prijkte.

De mooiste actie moest dan nog komen. Op rechts onderschepte Enzo een aanval van de tegenstander. Een paar passen dan een geweldige voorzet over alles en iedereen heen, precies op het hoofd van Leonardo. Zijn naar beneden gerichte kopbal verdween achter de als verlamd staande keeper in e goal, 2-1. Vlak voor de rust nog een uitbraak waarbij Leonardo alleen op de keeper afging maar redde uiterst bekwaam.

Rusten dus met een 2-1 voorsprong.

Na de thee een getregd Kloetinge dat hoe dan ook de achterstand wilde goed maken. Een goed streven want ieder team dat nipt achter staat heeft zo’n instelling. Zeker wanneer de trainer zegt dat het kan. Dat ze gepakt kunnen worden. Trainer Reza Uitman had zijn team daarvoor al gewaarschuwd. Een aandringend Kloetinge dus in die beginfase waarbij Luuk al na enkele minuten tegen een gele kaart aanliep. De toon was gezet want twee minuten later was het echt prijs. Een scherpe uitval van Kloetinge, Brian trekt aan de noodrem. Dat leverde hem rood op en een strafschop tegen. Wel het gevoel dat hij een zeker doelpunt had voorkomen. Dan de strafschop die . . . . over werd geschoten. Brian teleurgesteld in de kleedkamer. Het team met 10 man verder om de kleine voorsprong vast te houden.

Er ontwikkelde zich een meer dan aantrekkelijk duel, vol spanning, geweldige inzet, schitterende acties en talloze kansen voor o.a. Leonardo, Wouter, Maurits en Berkay. Maar ook Denzel kon zich enkele keren goed onderscheiden met fraaie reddingen.  Er was zelfs een enkele keer applaus wanneer Vrsch de bal onder druk de bal over de achterlijn liet lopen.
Het was dan ook  een geweldige ontlading bij spelers en staf toen de uistekend leidende scheidsrechter voor de laatste keer floot. Drie punten los als koploper en wanneer nu alle vier nog te spelen wedstrijden worden gewonnen is het kampioenschap een feit. Maar het elftal gaat nog geen beren schieten. Gewoon vanaf nu elke wedstrijd als een finalewedstrijd benaderen in de modus “VOLLE BAK” en pas daarna je zegeningen gaan tellen. Succes staf en spelers!!!!