B-junioren zaterdag, B1, 4e divisie C

19 maart 2016 16:15

Davelaar, F.

Vriendenschaar B1 – IFC B1 8-0

Er werd behoorlijk tegenop gezien deze thuiswedstrijd tegen koploper IFC uit Hendrik Ido Ambacht, zeker na de eerder geleden 3-2 nederlaag in de uitwedstrijd. Twee punten voorsprong hadden de IFC-ers voordat invaller scheidsrechter Jan van Vliet uit Muiden voor de aftrap floot. Een scheidsrechter die uitsluitend nog maar seniorenwedstrijden floot, best wel wat toe liet maar het snelle spel op dit niveau niet helemaal meer kon bijbenen. Hij deed het bekwaam.

Het eerste gevaar in deze wedstrijd kwam van IFC uit een vrije trap recht voor het doel van Denzel. Met een fraaie redding wist hij een doelpunt van de bezoekers te voorkomen. Minuten later een snelle uitval van Vrsch over rechts gevolgd door een hard en laag schot dat maar net voorlangs ging. Direct hierna een kopie van de voorgaande aanval. Leo wordt op rechts diep gestuurd. Zijn terug getrokken voorzet bereikt Maurits die magnifiek, tegendraads binnenkopt en de 1-0 op zijn naam schrijft. Zes minuten een schoonheid van een doelpunt. Wouter onderschept de bal bij een aanval van IFC, stoomt op snelheid door het centrum op naar de goal, gaat een dubbele een-twee aan met Leo en rond via binnenkant paal voortreffelijk af, 2-0. Vijf minuten later staat het zelfs 3-0 wanneer door een interceptie van Enzo gevolgd door een snelle rush zijn voorzet beheerst door de uitstekend mee opgekomen Kevin in het doel wordt gewerkt. Maurits kon op slag van rust zelfs nog de 4-0 maken. Alleen afgaand op de keeper mislukte de lob die hij gedachten had. De bal verdween recht in handen van de keeper.

Rusten dus met 3-0 voorsprong en een meer dan tevreden trainer.

Als koploper ben je verplicht zo’n achterstand zo snel mogelijk om te buigen althans pogingen daartoe te ondernemen. IFC, terechte koploper, heeft een team met spelers die over een begaafde techniek beschikken gepaard gaande aan snelheid van handelen. Vrsch had zich daar prima op ingesteld, probeerde vroeg deze aanvalsopbouw te ontregelen en probeerde toe te slaan in de omschakeling. Dat lukte wonderbaarlijk. En waar iedereen er van uitging dat heel snel de 3-1 wel zou vallen werd het al na 6 minuten 4-0. Binnen de 16-meter werd Leo opzichtig onderuit gehaald, ging zelf achter de bal staan en scoorde beheerst. Vier minuten later werd het pleit beslecht en kwam aan alle illusies van IF een eind. Een snelle rush van Rik door het centrum gevolgd door een pass op de mee opgekomen Wouter en zijn lob over de keeper betekende 5-0. Hierna zakte het bij IFC echt als een pudding in elkaar. De keeper kreeg hierna acuut knieproblemen en vroeg om vervanging. Frustratie? Wie zal het zeggen. Een veldspeler ging zijn plek innemen

Trainer Reza kon gaan wisselen en Berkay kwam Enzo vervangen. Hierna kon de Berkay-show beginnen.

Op rechts werd Kevin aangespeeld, die wurmde zich door enkele verdedigers heen. Net op het moment dat ze weg wilden werken pikte Berkay de bal op, enkele stappen en met een subtiele beweging prikte hij de 6-0 binnen. Vijf minuten later en wissels van Gill voor Leo, Julius voor Corsin en Mark voor Wouter kreeg Berkay meters buiten de 16 de bal in de voeten aangespeeld. Omdraaien, een schot en via binnenkant paal kon de 7-0 worden genoteerd. Twee minuten voordat het laatste fluitsignaal ging klinken voltooide  Berkay zijn hattrick. Na een actie van de sterk spelende Kevin, waar de IFC verdediging geen vat op kon krijgen, werd de bal afgelegd op Berkay die weer genadeloos uithaalde en de 8-0 eindstand op het scorebord  deed belanden. Een trotse vader en broer, een trotse trainer van Vrsch B1 en een meer dan ontgoochelde trainer van IFC die thuis moet vertellen hoe het allemaal is gegaan. Daar zal op de training best nog wel over gesproken worden. Rechtstreeks gevolg: Vrsch B1 gaat met een beter doelsaldo aan de leiding, samen met Kloetinge dat nog op bezoek moet komen.

Toch wel een aanrader om bij de eerstvolgende thuiswedstrijd eens een kijkje te komen nemen. U kunt dan zien hoe mooi voetbal kan zijn.