MC1 kimt naar de 2de plek op de ranglijst

60'
Demi Perrier (intikker)

Meisjes C-junioren zaterdag, MC1, 2e klasse L

14 november 2015 13:00

De MC1 is afgelopen weekend naar de 2de plek gestegen. Mede door het goede resultaat uit in Zeist bij Jonathan. Ondank het afgesproken tijdstip om te vertrekken wordt later de op weg gegaan.
Bij uitwedstrijden komt namelijk een goede warming-up weleens in het gedrang. Hetgeen belangrijk is voor de meiden hoe actief en scherp zij aan de wedstrijd beginnen.

De wedstrijd wordt gespeeld op gras, ook hieraan moeten de meiden vaak nog even wennen. Het is gelukkig wel droog. Het begin van de wedstrijd is slordig, veel balverlies, de bal gaat van voor en na achter bij beide ploegen. Langzamerhand neemt de MC1 wel het overwicht in de wedstrijd. Wat blijkt uit de uitbraken dan wel kansen tot scoren.

Het is echter Amelia die de ban breekt. Na goed verdedigend werk van Dihya pikt Amelia de bal op midden op haar eigen helft. Ze zet aan voor een werkelijk mooi solo. Onderweg gaat zij drie tegenstanders voorbij, komend in de 16meter steekt wat meer naar binnen en schiet met haar rechter in de verre hoek. Schitterende individuele actie. De MC1 is vanaf dat moment de sterkere ploeg. Er volgen kansen maar die worden helaas niet afgemaakt.

Het is rust. Niet alle meiden zitten vandaag lekker in de wedstrijd, met name voorin ontbreekt het aan scherpte en het mag wat actiever. De verdediging incluis Sien Mee geven eigenlijk geen enkele kans weg. Dus moeten er doelpunten gemaakt worden aan de andere kant. In de rust wordt de meiden verteld wat meer rust in het spel te brengen, makkelijk overspelen aan elkaar.

Net als in de eerste helft, krijgt de MC1 ook in de tweede helft diverse corners. De ballen komen gevaarlijk voor het lukt alleen nog niet om de bal erin te tikken of te koppen. 1 corner van Amelia wordt door de tegenstander weggewerkt, echter wel richting Amelia, die de bal oppikt en van links met rechts hard in de verre hok raak schiet. 2-0 voor de MC1.

Er volgen nog genoeg goede momenten voor de MC1 om te scoren, maar niet scherp genoeg.
Wederom Amelia zet op rechts de aanval op, haar pass achter de verdediging is precies in de loop van spits Lara, zij zet door speelt naar rechts en daar is topscoorder Demi die toch weer haar doelpuntje meepikt. Eindstand 0-3.

Volgende week de laatste wedstrijd voor de beker, een gelijk spel betekend de volgende ronde voor de MC1 maar we zullen voor de winst gaan. Over 2 weken de topper. De MC1 als nummer 2 tegen de nummer 1, Driebergen.