50'

Meisjes C-junioren zaterdag, MC1, 2e klasse L

7 november 2015 11:15

Bote de Haan

Na twee keer 0-0 en de eerste verliespartij vorige week, stond de lastige wedstrijd tegen VRC op het programma. De nummer 3 tegen de nummer 4.

Deze zaterdag waren alle meiden aanwezig, 4 wissels. Dat kwam wel goed uit gezien de meiden zijn verrast met een mooie en echte voetbaltas, geen handtassen meer. Allemaal heel leuk, maar vandaag diende weer gewonnen te worden om de Meern en Driebergen bij te houden, welke deze tegen elkaar speelden.

De MC1 begint redelijk aan de wedstrijd. Vanaf de eerste moment meer balbezit. Alleen in balbezit wordt er niet goed overgespeeld naar elkaar, hetgeen begin van het seizoen heel goed ging. Wel komen er gevaarlijke momenten. De keepster van VRC houdt een zekere goal tegen, de vrije bal van Amelia was hard en hoog geschoten maar de keepster komt er met haar handen aan. Demi schiet niet veel later nog op lat. Het veldoverwicht wordt niet in doelpunten uitgedrukt de eerste helft.
0-0. De tegenstander is dan ook taaie ploeg.

In de rust wordt even kort gesproken, beter overspelen en een tandje erbij qua inzet. Niet alle 11 speelsters tonen de dezelfde inzet voor rust. Na rust hetzelfde speelbeeld. MC1 dringt aan op zoek naar de verlossende 1-0. VRC komt er zo nu en dan snel uit, dus oppassen geblazen.

Rond de 50ste minuut is dan eindelijk 1-0. Een scrimmage in de 16 na een corner. Oumnia speelt de bal met haar knie richting doel en deze valt binnen! Terecht 1-0. Vriendenschaar gaat op zoek naar de 2-0, voldoende gevaarlijke momenten volgen maar helaas geen tweede treffer.
De tegenstander probeert ook haar best te doen om te scoren.

Eindsignaal, 1-0 winst. verdiend. Later blijkt dat de Meern thuis heeft verloren van Driebergen.
Hetgeen gunstig is voor de MC1. 3 punten achterstand, maar ze moeten nog tegen beide spelen!