Desto MC2

Meisjes C-junioren zaterdag, MC1, 2e klasse L

10 oktober 2015 9:00

Steven Oosterheert

Afgelopen zaterdag stond de eerste topper op het programma voor de MC1. Zoals de uitslagen nu doen vermoeden zijn er 5 teams die zich melden voor de bovenste plaats in de competitie.
Met een complete selectie wordt de wedstrijd aangevangen.

Desto is de nummer 3 van de ranglijst. De afgelopen 2 wedstrijden was de MC1 veel sterker dan de tegenstander dus vandaag konden de mouwen weer opgestroopt worden. De MC1 start in de vertrouwde 4-3-3 opstelling, de tegenstander lijkt 5-3-2 te spelen, wellicht toch wat angst voor de koploper.

De meiden proberen de nodige aanvallen op te zetten, maar het is lastig om het defensieve blok van de tegenstander te doorbreken, daarnaast wordt er op het middenveld veel strijd geleverd door beide teams. Hoewel het overwicht op veld voor de MC1 lukt het niet om te scoren. Sien Mee staat op doel scherp op te letten, hoewel de tegenstander op 1 schot na niet veel voorin is geweest.

0-0 rust.

Afgelopen weken is veel getraind op passen en schieten. Gezien de druk op de bal en speelsters hebben de meiden van de MC1 toch wat moeite met de aannames en om de bal sneller te spelen naar elkaar. In de eerste 10 minuten na rust heeft Desto de overhand zonder echte kansen te creëren.  Daarna neemt de MC1 het weer over, knokken er hard voor. De verdediging van de MC1 staat als een huis, niks weggegeven. Helaas lukt het voorin net niet om die 100% kans te krijgen. Eindstand dus 0-0. De tegenstander was er erg blij mee, de MC1 had meer verdient.

Al met al weer een goede wedstrijd van de meiden, komend weekend staat de thuiswedstrijd tegen Sporting 70 op het programma, aanvang 08:30 veld 1!