Maarssen 1 (zon)

Mannen Zondag standaard 1, 3e klasse D

13 december 2009 14:00

Blank, E.

Vriendenschaar heeft een dik verdiende 2-0 overwinning op Maarssen geboekt. De overwinning was niet alleen verdiend, maar kwam ook met prima spel tot stand. De overwinning werd in de tweede helft bezegeld. Bas van Overbeek opende de score met een ziedend schot en Harry Buur tekende voor de eindstand.

Bas van Overbeek speelde een prima wedstrijd en scoorde een prachtig openingsdoelpunt.

Onder zonnige omstandigheden, maar wel net boven het vriespunt, schotelden Vriendenschaar en Maarssen het publiek een leuke wedstrijd voor. En meteen er maar bij gezegd dat Vriendenschaar de eerste helft eigenlijk met een voorsprong had moeten afsluiten. Niet alleen was ons eerste elftal sterker qua veldspel, maar het aantal kansen om op voorsprong te komen was ook veel groter dan dat van Maarssen.

Al binnen vijf minuten kregen Jerrol Suitela en Harry Buur kansen. De knal van Harry werd goed verwerkt door de Maarssenkeeper. En in de zestiende minuut kreeg Harry weer een prachtige kans. Zijn van opzij ingeschoten bal ging echter langs de verkeerde kant van de paal.

Ook daarna kreeg ons elftal diverse kansen, hoewel niet zo mooi als de voorgaande. Behalve dan de vrije trap van Harry in de 35e minuut. Fraai ingeschoten en even fraai uit het doel geranseld door de keeper van Maaarsen.

De rust kwam met 0-0 en dat was te weinig voor Vriendenschaar.

In de tweede helft leek er meer evenwicht tussen de beide teams te zijn. Wel waren van Vriendenschaarzijde een paar mooie aanvallen te zien, zoals in de 53e minuut. Een goede combinatie tussen Harry Buur, Jerrol Suitela en Terrence Stolp. De laatste kon het afmakende schot niet lossen. Dat was wel het geval toen Bas van Overbeek goed werd aangespeeld in de 67e minuut. Bas aarzelde niet en een vlammend schot liet de keeper van Maarssen kansloos. Een bevrijdend doelpunt, waarna ons elftal weer veel meer de overhand kreeg.

Bas van Overbeek gaat de felicitaties in ontvangst nemen na zijn fraaie treffer.

Vijf minuten later weer een mooie aanval van Vriendenschaar. De grensrechter van Maarssen vlagde voor buitenspel, maar de goed en rustig leidende scheidsrechter Van Beek liet doorspelen. Harry Buur schoof de aan hem doorgespeelde bal vervolgens beheerst langs de keeper van Maarssen.

Hierna kwam Vriendenschaar niet echt meer in moeilijkheden, al probeerde Maarssen nog van alles. Een paar vrije schoppen en corners leverden niks op en Vincent Rinck was weer een betrouwbare sluitpost, hoewel hij geen echt moeilijke ballen te verwerken kreeg.

Een compliment voor het hele elftal. Ook trainer Gerrit Plomp had genoten van zijn spelers.