3 - 8

Vriendenschaar 3

Mannen zaterdag, 3, 6e klasse 14

26 september 2015 12:15

Zaterdag 3 mocht afreizen naar Vianen, om voor het eerst sinds jaren tegen een heel ander elftal van de VV Vianen te spelen. Het andere elftal is altijd leuk tegen gestreden. Ook de scheidsrechter van dienst was bekend, welke deze wedstrijd een puike wedstrijd floot.

Sonny van Kranenburg, de zoon van oud-speler Cees maakte zijn debuut als linksback. In een heerlijke zonnetje was goed toeven op de bank. Veel doelpunten en lol. Zaterdag speelt een redelijke opening, de overhand op het veld is aanwezig. Een mooie kopbal van Arjan wordt helaas niet geteld als doelpunt. Even later schiet Davey hard op doel, Arjan is er als de kippen bij de 0-1 binnen te schieten. Niet veel later maakt Davey zelf de 0-2. Dan staat de verdediging wat te slap te spelen. 1-2, een snel genomen vrije trap. Davey heeft wat last van zijn teen en laat zich wisselen.

Jimmy voorspeld al bij zijn rentree dat hij er minstens 3 gaat maken, hij stond nog als spits op de hatelijke nul. Davey wordt inmiddels door broerlief verzorgd. Jimmy zet aan voor een Zlatan-achtige solo en maakt de 1-3. Dan komt er een hoofdrol voor de Pirlo van Vianen, ook een baardje. Aaron laat zijn tegenstander struikelen, vrije trap rand 16 meter. De Pirlo van Vianen legt de bal over de muur in de kruizing. 2-3. Na een mooi pass van aanvoerder Chuck schiet Jimmy de 2-4 binnen in de lange hoek, mooi doelpunt. Wederom krijgt Vianen een vrije bal in de buurt van de 16 meter, en ja hoor 3-4. Het is rust.

In de tweede helft komen Mike en Hans er in. Jansen en Aaron eruit. Jansen sierde de eerste helft met een prachtige no-look hakbal. Helaas stond Jeffrey te slapen. Vlak na rust zet onze rots in de branding Mike goed door, Jimmy maakt zijn derde van de middag. Dus 3 keer gescoord.
Vlak erna zet Sonny goed door op de linkerflank en schiet hard en hoog in het doel. 3-6. Het verzet is dan helemaal gebroken bij de tegenstander. Jimmy soleert weer de 16 meter en met de punt maakt hij zijn vierde. Reden voor coach Martin om hem te wisselen zodat hij niet als de Poolse spits van Bayern er 5 gaat maken. Er volgen nog vele aanvallen. Hans van Haren schiet eerst nog met soort van stift op de laat, even later na een goede 1-2 met Sonny een prachtige voorzet, Arjan kopt de 3-8 binnen. Laatste te melden actie is van de aanvoerder, zijn omhaal mist maar net de bovenkant van de ballenvanger.

Op verzoek van Grensrechter Fred fluit de scheidsrechter ruim op tijd af zodat er bier gedronken kan worden in het heerlijke zonnetje. Volgend week gaat zaterdag 3 op bezoek bij JSV, de koploper. Dan zullen we er vol voor moeten gaan.