60'

Meisjes C-junioren zaterdag, MC1, 2e klasse L

26 september 2015 10:00

Bert Hol

Zaterdag de thuiswedstrijd tegen Delta Sport, in heerlijk nazomer zonnetje. De MC1 is goed gestart dit seizoen, 2 verdiende overwinningen in de beker, eerste 2 competitiewedstrijden waren gewonnen.

De MC1 starten prima aan de wedstrijd. Al gauw blijkt dat de tegenstander nog niet zo ver is als team en grote veld. Individueel zijn een groot aantal speelsters van de MC1 ook sterker. Dan is het vaak heel lastig om simpel te voetballen, de bal goed overspelen maar elkaar, hetgeen de voorgaande wedstrijd bijzonder goed was gegaan.

Na zo'n kleine 10 minuten gaat Amelia vanaf iets over de middenlijn een rush maken, ze komt tot aan de keeper en het staat 1-0. Lara maakt later de 2-0. Ylse met links, doet de trainers deugd, de 3-0. Oumnia maakt er vervolgens 4-0 van en het is rust.

In de rust wordt aangegeven aan de meiden om rust aan de bal te bewaren en goed over te spelen naar elkaar. Hoewel de tegenstander er voor blijft gaan qua inzet blijft het een rommelige wedstrijd voor de MC1. Oumnia en Demi (2 keer) brengen de stand op 7-0.

Delta Sport heeft inmiddels wel gescoord. Voor hun inzet zeker verdiend. In de slotfase maakt aanvoerster Marit er nog 8-1 van. Gezien de andere uitslagen is de MC1 nu de koploper. Een makkelijke overwinning. de trainers hebben wel weer wat praktische wedstrijd elementen gezien waarop de komende week getraind gaat worden. Volgende week wacht de uitwedstrijd tegen Seastum. De meiden zijn vol zelfvertrouwen!