... (omhaal)
82'

1 mei 2016 14:00

Tiesinga, R.

In een wedstrijd tussen twee ploegen die gewaagd aan elkaar waren en na een toch wel spectaculair doelpuntenverloop, het werd 3-3, heeft Hooglanderveen ons elftal in de kampioensrace van zich afgeschud. Met nog twee wedstrijden in deze competitie te gaan staat ons elftal nog steeds op een achterstand van vijf punten.

Beide ploegen kwamen met goede voornemens in het veld om er een mooie pot van te maken. Dat mogen we afleiden uit de beginfase van de wedsrtrijd,waarbij zowel Hooglanderveen als Vriendenschaar aantrekkelijk voetbal lieten zien.  Abid el Idrissi stond weer eens in de basis.

De eerste kans was na acht minuten spel voor Hooglanderveen. Bij een counter verscheen de aanval van Hooglanderveen voor het doel van Rody Honingh, maar die voorkwam door een uitstekende redding een vrijwel zeker doelpunt.

In de zestiende minuut onderbrak Niek Amelink een aanval van Hooglanderveen. Er volgde een dieptepass op Michael Soepnel. Die zette voor en Joshua Cohen scoorde 0-1.

Joshua Cohen scoort 0-1.

Pech voor Vriendenschaar want Abid liep intussen met hamstringproblemen rond en hij liet zich in de twintigste minuut vervangen door Illias Dahri. Deze stond nauwelijks in het veld of Hooglanderveen kwam op gelijke hoogte van Vriendenschaar. Uit een corner in de 22e minuut volgde een harde kopbal die diagonaal het Vriendenschaardoel inging 1-1.

Maar voordat Hooglanderveen het goed en wel in de gaten had, lag de bal een minuutje later alweer in het doel van Hooglanderveen. Een pass van Joshua Cohen kwam in het bezit van Illias Dahri en die rondde bekwaam af: 1-2.

Illias Dahri scoort 1-2.

Mogelijk had direct daarna een derde doelpunt kunnen worden aangetekend. Fabian van der Wel nam buiten de zestien meter een vrije trap, maar zijn harde schot ging jammer genoeg naast.

Hert spel bleef over en weer gaan en het leek erop dat Vriendenschaar met de voorsprong ging rusten. Maar in de 44e minuut werd bij een aanval van Hooglanderveen de bal tegen een arn van Sonny van Kranenburg aangeschoten. Na appelleren wees de scheidsrechter naar de stip. Nog voor de rust kon Hooglanderveen door een goed genomen penalty op 2-2 komen.

Na de rust bleken beide ploegen aan elkaar gewaagd. Het spel ging heen en weer. Vriendenschaar speelde ook nu weer goed. Maar toch was aan beide zijden voorzichtigheid troef, waardoor beide keepers nauwelijks in de problemen kwamn.
Vriendenschaar was nog het dichtst bij een doelpunt in twee opeenvolgende momenten. In de 18e minuut leverde Joshua Cohen een kopbal af die net over de kruising van paal en lat ging. en kort daarop was het een Hooglanderveenspeler in de problemen gebracht die op het eigen doel kopte. Maar zijn keeper stopte deze onverwachte bal.

Het zag er naar uit dat de ploeg die nu nog een doelpunt zou maken spekkoper zou zijn. Ons elftal hoopte die spekkoper te zijn, want in de 75e minuut maakte ook Hooglanderveen hands binnen het strafschopgebied. Michael Soepnel benutte die penalty keurig:2-3.

Michael Soepnel heeft de 2-3 gescoord uit een penalty en wordt gefeliciteerd door Illias Dahri.

Direct hierna liep Joshua Cohen, die toch al 'op scherp' stond tegen een gele kaart op na een harde overtreding. Die missen we dus de volgende wedstrijd.

De wedstrijd ging voort en nu was het Hooglanderveen die de hoop op een Culemborgse overwinning de grond inboorde. In de 82e minuut ging de bal bij een aanval over de hele verdediging van Vriendenschaar heen. De voorzet werd verlengd door een omhaal die Rody te machtig was (3-3).

In de slotfase probeert Servanio nog wat.

Er volgde hierna nog een spannende slotfase waarbij beide ploegen nog voluit voor de winst gingen. Het bleef echter 3-3. Hooglanderveen was daardoor toch wel de morele winnaar, want het liet ons elftal op vijf punten achterstand staan. Het goede spel van ons elftal biedt echter perspectief voor de nacompetitie.

14.00   Zeist  -   Sporting '70  0-5
 14.00  HDS  -  Saestum  0-4
 14.00  VVZA  -  Wasmeer  1-1
 14.00   Laren '99  -  Aurora  3-1
 14.00  De Meer  -  MSV '19  2-2
 14.00  Hooglanderveen   -  Vriendenschaar   3-3
 14.00  Roda '46  -  Brederodes  2-1

Voor de actuele stand klik op ranglijst.
Ruud Veldhuizen maakte weer een fotoreportage. Klik hier.