29'
Joshua Cohen (schot)

6 maart 2016 14:00

Waal, M. de

Vriendenschaar heeft de kleinst mogelijke, doch verdiende 0-1 zege op Sporting '70 geboekt. Het doelpunt dat Joshua Cohen in de negenentwintigste minuut scoorde, bleek uiteindelijk de winnende treffer te zijn.

De wedstrijd werd gespeeld op natuurgras en daar moest ons elftal toch weer even aan wennen. Want de bal maakte capriolen die op een kunstgrasveld nauwelijks meer voorkomen.

Aanvankelijk was er sprake van een vrij vlakke wedstrijd. Het eerrste gevaar kwam van Vriendenschaar. Er ontstond uit een aanval in de zeventiende minuut een scrimmage voor het doel van Sporting. Joshua kon daaruit de bal op het doel van Sporting schieten, maar de keeper kon de bal nog precies op de doellijn keren. Sporting ging hierna direct in de tegenaanval. Een schot op het Vriendenschaardoel kon Rody Honingh niet verwerken, maar Martijn Wuite kon het schot blokkeren waarbij de bal over het doel corner vloog. Uit de corner kwam niks voort.

In de vijfentwintigste minuut scoorde Sporting toch, maar dit doelpunt werd wegens buitenspel afgekeurd. De scheidsrechter had al gefloten voordat de bal de doellijn had gepasseerd.
Dan in de negenetwintigste minuut een aanval van Vriendenschaar over links. Servanio Martina bemachtigde de bal en gaf een strakke voorzet die vervolgens door Joshua in het doel werd geschoten: 0-1.

In de drieenveertigste minuut kreeg Vriendenschaar de kans om verder uit te lopen. De bal was bij een aanval bij Joshua terecht gekomen. Die schoot van dichtbij in. De keeper van Sporting redde, maar kreeg de bal niet klemvast. Joshua deed nog een tweede poging, maar nu werd de bal dor een verdediger weggewerkt.

Vanwege een blessurebehandeling voor Servanio duurde de eerste helft wat langer dan de officiele speeltijd, maar het bleef echter 0-1, tevens de ruststand.

Na de hervatting begon ons elftal sterker dan in de eerste helft aan de wedstrijd. In de achtenvijftigste minuut resulteerde het betere spel in een vrije schop aan de linkerkant die door Fabian van der Wel werd genomen. Zijn ineens op het doel afgevuurde schot kon de Sportingkeeper met het nodige geluk laag in de hoek tot corner verwerken. Daaruit kwam echter niks voort.

In de zeventigste minuut werd Wesley Hazenberg vervangen door Illias Dahri en die bracht door deze wissel meer snelheid in het spel.

In de zevenenzeventigste minuut schoot Niek Amelink in een vrije positie net naast. Dan komt er een sensationele periode waarin de scheidsrechter liefst drie buitenspeldoelpunten annuleert. Een minuut na het schot van Niek scoorde Joshua, maar diens doelpunt werd afgekeurd, omdat illias Dari buitenspel liep. Maat die nam op dat moment niet deel aan het spel. Een minuut later scoorde Vriendenschaar opnieuw door Michael Soepnel, maar ook diens doelpunt werd wegens buitenspel afgekeurd. In de vierentachtigste minuut leek Sporting op gelijke hoogte te komen. De bal die ingeschoten werd, werd uit de Vriendenschaarverdediging weggewerkt. De hoog opspringende bal werd vervolgens ingekopt. Doelpunt? De scheidsrechter ging te rade bij Marcel van Dalen en op diens waarnemng werd ook het Sportingdoelpunt naar de prullenbak verwezen.

In de slotfase begon de wind op te steken en kreeg Sporting rugwind. De Utrechters oefenden mede daardoor de nodige druk op het Vriendenschaardoel uit. Maar ons elftal verdedigde de kleine voorsprong met man en macht. De scheidsrechter liet nog wel een minuut of zes na het officiele einde doorspelen, maar ook in die fase bleef ons elftal netjes overeind.

Gezien de onderstaande uitslagen, waarbij Hooglanderveen verschrikkelijk uithaalde bij Wasmeer, is Vriendenschaar toch weer opgerukt naar plaats 2. Heel verdienstelijk!

14.00   Aurora  -   HDS  0-1
 14.00  Brederodes   -  Saestum  4-4
 14.00  Wasmeer  -  Hooglanderveen   0-9
 14.00  Laren '99  -  VVZA  3-2
 14.00  De Meer  -  Zeist  1-4
 14.00  Sporting '70   -  Vriendenschaar  0-1
 14.30  MSV '19  -  Roda '46  3-0

Voor de actuele stand, klik op ranglijst.

Ruud Veldhuizen maakte een fotoreportage. Klik hier.