Roda 46 1 (zon)

0 - 0

13 december 2015 14:00

Steur, P.G.

Vriendenschaar is in Leusden niet verder gekomen dan een 0-0 gelijkspel. Door de resultaten van de concurrentie, Hooglanderveen gelijk en Zeist verloren, mag Vriendenschaar zich toch kronen tot herfstkampioen, wat dat ook waard moge zijn.

Vanaf het fluitsignaal ontwikkelde zich een levendige wedstrijd met goed voetbal van weerszijden.
In de vijfde minuut kreeg Fabian van der Wel een goede kans, zijn schot werd echter ternauwernood door de keeper van Roda '46 uit de hoek getikt. De corner die hieruit genomen kon worden, leverde niks op. De aanval werd door Roda overgenomen. Voor het Vriendenschaardoel schoot Roda echter hoog over.

In de zestiende minuut wist Boaz Souhuwat vanuit een onmogelijke positie de bal toch op het doel van Roda te schieten, maar zijn schot werd tot corner verwerkt. Ook deze corner leverde niks op.

In de 38e minuut mocht Vriendenschaar een vrije trap nemen. Joshua Cohen schoot hard op doel.De bal werd met twee vuisten door de keeper van Roda weggestompt. In de rebound kwam de bal bij Boaz die zijn schot echter net naast zag gaan. Aansluitend een aanval van Roda '46 waarbij een aanvaller van Roda'46 voor het Vriendenschaardoel opdook. Hij lobde de bal over keeper Rody Honingh heen, maar ook Roda zag de bal net naast de paal gaan.

In de slotseconden van de aantrekkelijke eerste helft nog een schot van Joshua Cohen, dat door de Rodakeeper werd gestopt. De rust ging met 0-0 in met de gedachte dat het 'kwartje' in de tweede helft nog elke kant op zou kunnen vallen.

Na de rust gebeurde er aanvankelijk niks bijzonders tot de 54e minuut. Boaz Souhuwat scoorde na een aanval, maar de scheidsrechter had buitenspel gezien. Direct daarop een aanval van Roda, waarbij Marcel van Dalen had voor buitenspel vlagde. Darop vloog een speler van Roda '46 op hem af en zond dusdanige verwensingen naar zijn hoofd, dat Marcel zich verplicht voelde om de scheidsrechter daarover te informeren Deze nam echter geen maatregelen en dat was voor Marcel weer aanleiding om met vlaggen te stoppen. Huub van Oorschot nam hierna zijn taak over.

Ondanks dit incident bleven Vriendenschaar en Roda een aantrekkelijke wedstrijd spelen, waarbij Roda tweemaal over rechts - de gevaarlijkste kant van de Leusdenaren - een doelpoging waagde. Bij de eerste, in de 62e minuut werd de bal door Rody gestopt, bij de tweede, in de 69e minuut, ging de bal rakenlings, via de lat, over het Vriendenschaardoel.

Trainer Harry Buur probeerde de bakens te verzetten. In de 60e minuut had hij Illias Ramdani voor Boaz gewisseld en in 78e minuut kwam Wesley Hazenberg in het veld voor Redouan ben Moghyt.

Het leverde niet het gewenste resultaat op.

De scheidsrechter liet nog een minuut of zes na de officiele speeltijd doorspelen. In die periode claimde Roda nog een strafschop, maar de scheidsrechter liet doorspelen.

Achteraf moet worden vastgesteld dat ons elftal niet al te veel kansen creeerde in deze wedstrijd en dat Roda '46 vooral bij uitvallen zeer gevaarlijk was. Reden om uitslag toch maar als acceptabel te beschouwen.

Ons elftal behield met het ingaan van de winterstop de koppositie doordat Hooglanderveen gelijk speelde tegen HDS en Zeist verloor van Aurora.

14.00   Zeist  -  Aurora  3-5
 14.00  HDS  -   Hooglanderveen   2-2
 14.00  VVZA  -  Brederodes  2-0
 14.00  Laren '99   -  Saestum  0-3
 14.00  De Meer  -  Sporting '70  4-1
 14.00  Roda '46  -  Vriendenschaar  0-0
 14.30  MSV '19  -  Wasmeer  1-0