40'
78'

29 november 2015 14:00

Been, J.P.

Laren '99 heeft ons elftal de eerste competitienederlaag bezorgd. Het deze dag sterk opererende Laren profiteerde in de eerste helft van zwakke momenten en miscommunicatie. Ons elftal fabriceerde wel twee keer een 'aansluitende'treffer, maar dat wa niet voldoende. De concurrentie meldt zich nu nadrukkelijk op de ranglijst.

Het hoofdveld van Laren '99 was afgelast en daarom speelde de wedstrijd zich af op het kunstgras bijveld. De geblesseerde Servanio Martina zat in de dug out, maar werd door de scheidsrechter gesommeerd hier te verdwijnen. Allen wisselspelers mogen in de dugout zitten. Spelregels zijn spelregels....

Aanvankelijk was er sprake van een wedstrijd waarin vooral Laren sterk voor de dag kwam. Vooralsnog was er niks aan de hand tot ons elftal tot twee keer toe balverlies leed. En daar wist Laren wel raad mee. In de twintigste minuut ging ons elftal voor het eerst in de fout. Balverlies leidde tot een snelle Larenuitval over links en werd meteen doeltreffend afgerond: 1-0. Ons elftal was nog niet bekomen van de schrik of er werd opnieuw balverlies geleden. Rody Honingh, die weer het doel verdedigde, kon de bal nog wel aanraken, maar de terugspringende bal werd opnieuw door Laren in het doel gewerkt: 2-0 in de 22e minuut.

Vriendenschaar liet de moed niet zakken en in de 38e minuut was er de aansluitingstreffer. Nadat Abid el Idrissi de bal had ontvangen, volgde een pass op Joshua Cohen en die kon de bal keurig inschieten.
Voordat ons elftal aan een gelijkmaker kon denken, had Laren de voorsprong weer uitgebouwd. Een aanval van ons elftal werd razendsnel overgenomen door Laren. Rody kwam nog wel zijn doel uit, maar werd omspeeld waarna de derde Larentreffer een eenvoudige aangelegeneid was: 3-1.

Met deze wel zeer teleurstellende stand kwam ook de rust.

Omdat in de tweede helft geen verandering in de stand kwam, werd in de 55e minuut Tolunay Sezer gewisseld voor Boaz Souhuwat. En vijf minuten later, in een ultieme poging om het tij te doen keren gingen Illias Dahri en Maurice Sporkslede ook het veld af en voor hen kwamen in de plaats Redouan ben Moghyt en Tibor Veldhuizen.

In de 77e minuut was er een Vriendenschaaraanval waarbij Abid rakelings over de kruising van Laren schoot. Een minuut later was er toch weer de aansluitingstreffer. een diepe bal van Tibor liet Abid lopen, waardoor  de bal in het bezit kwam van Joshua en die wist het doel te treffen: 3-2.

Laren liet ons elftal niet verder komen. Eindstand 3-2. Ons elftal boekte nog extra verlies doordat Abid tegen een tweede gele kaart aanliep en de volgende wedstrijd aan de kant staat. Doordat Hooglanderveen en Zeist hun wedstrijd wonnen, is de achterstand op ons elftal sterk teruggebracht. Ook Laren behoort nu duidelijk tot de achtervolgers.Ons elftal gaat nog aan kop, maar daar is dan ook alles mee gezegd.

14.00   Zeist  -   HDS  4-1
 14.00  Wasmeer  -  Brederodes  2-3