... (kopbal)
79'

8 november 2015 14:00

Gom, R.C. van

Ons eerste elftal heeft vandaag het eerste puntverlies geleden. In Amsterdam werd met 2-2 gelijk gespeeld tegen het laag geklasseerde De Meer. Voor de rust had ons elftal een zo op het oog veilige 0-2 voorsprong genomen. Maar De Meer liet zich in de tweede helft de kaas niet van het brood eten.

Ons elftal moest wennen aan het kleine en moeilijk bespeelbare veld, waardoor in de aanvang van de wedstrijd de combinaties vaak eindigden in balverlies.
In de eerste vijftien minuten tastten beide ploegen elkaar af zonder dat er sprake was van uitgesproken kansen.

De eerste kans was na vijftien minuten spelen voor Vriendenschaar. Abid el Idrissi veroverde de bal en na een aantal stasppen passte hij op Joshua Cohen. Diens inzet kon nog net door de keeper van De Meer worden weggetikt.
Drie minuten later kreeg De Meer een hoekschop te nemen. Uit de corner kwam een half mislukt schot voort waarbij de bal vlak voorlangs het Vriendenschaardoel ging.
In de 21e minuut dan een razendsnelle aanval van ons elftal. Een pass van Michael Soepnel bereikte Fabian van de Wel. Die zette op maat voor, waarna Joshua, naar beneden koppend, doel trof: 0-1.

De keeper van De Meer is kansloos op de kopstoot van Joshua: 0-1

In de 30e minuut gaf Michale Soepnel opnieuw een goede pass af. Via Joshua kwam de bal bij Abid, maar die kon de bal net niet onder controle krijgen. Daarna was er een aanval van De Meer over rechts, waarbij de bal voorlangs het doel van Vriendenschaar ging.

In de 37e minuut was het wederom Michael die een prima pass verstuurde. Abid ontving de bal en bracht hem onder controle. Vervolgens speelde hij af op Servanio Martina, die voor de juiste afwerking zorg. Met een diagonaal schot verdwijnt de bal ten tweede male in het doel van De Meer.

In de 42e minuut liep Abid tegen een gele kaart op, waardoor hij de volgende wedstrijd buiten de lijnen moet blijven.

De laatste aanval was op slag van rust voor De Meer. Een gevaarlijke, waarbij de linkerspits de bal heel hard op het Vriendenschaar schoot. Een schot dat een doelpunt waard was, ware het niet dat Rody Honingh de bal klemvast stopte.  Een fraaie actie.

De rust kwam met een verdiende 0-2 voorsprong voor ons elftal.

Vrij snel na de rust kwam De Meer dichterbij door een treffer in de 49e minuut. Aanvankelijk maakte Rody Honingh met een fraaie reflex een inzet van De Meer onschadelijk, zij het ten koste van een corner. Die corner wordt door de Meer goed genomen. De Meer kan hierna van dichtbij de aansluitende treffer scoren: 1-2. De wedstrijd lag, wat De Meer betreft, weer volledig open.

En de treffer van de Meer was echt een aansluitend doelpunt, want in de 79e minuut kwam De Meer langszij. Aan de kant van Vriendenschaar werrd twee spelers gewisseld. Servanio Martina werd gewisseld voor Ilias Dahri en Joshua Cohen ging eruit en voor hem kwam Tibor Veldhuizen in het veld. Deze wissels mochten niet baten. Zoals gezegd kwam De Meer langzij. Bij een aanval van de Meer werd de bal over de handen van Rody Honing in het Vriendenschaardoel gekopt: 2-2.

Het zou ook de eindstand betekenen.Het eerste puntverlies dit seizoen. Het zat er een keertje aan te komen. Doordat Hooglanderveen tegen MSV '19 gelijk speelde, bleef de concurrentie op zeven punten of meer achterop.

14.00   Aurora  -   Sporting '70  1-1
 14.00  Wasmeer  -  Saestum  2-4
 14.00  VVZA  -  HDS  5-0
 14.00  Laren '99  -  Brederodes  5-1
 14.00  De Meer  -  Vriendenschaar  2-2
 14.00  Roda '46  -  Zeist  1-2
 14.30  MSV '19  -  Hooglanderveen   1-1