80'
84'

16 mei 2016 14:00

Kampen, N. van

In een attractieve wedstrijd, zeker gezien het doelpuntenverloop, heeft ons elftal op een waardige wijze de reguliere competitie beëindigd met een 7-3 overwinning op Laren '99. Hoewel de eerste plaats de meest begeerde is, heroverde ons elftal op de slotdag de zeer verdienstelijke tweede plaats in de eindrangschikking. De nacompetitie wacht nu...

Er stond natuurlijk voor de competitie niks meer op het spel. Voor ons eerste elftal was van belang te laten zien dat het in goede vorm verkeert. Afgaande op deze, sportief verlopen wedstrijd was dat het geval, zeker in aanvallende zin. Toch was er een moment in de wedstrijd dat de wedstrijd leek te kantelen. Vriendenschaar stond in de tweede helft met 4-1 voor, maar plotseling was het 4-3 en had Laren zelfs de 4-4 op de schoen...

Vriendenschaar begon de wedstrijd goed met aanvallend voetbal. Joshua Cohen had in de zesde minuut de openingstreffer kunnen scoren, maar zijn harde schot werd prima geblokt door de keeper van Laren. Een minuut later was de keeper van Laren kansloos. Bij een zeer snel uitgevoerde aanval lanceerde Joshua de mee opgekomen Michael Soepnel en die scoorde vanaf de vleugel ineens de 1-0.

Ons elftal kreeg hierna diverse corners te nemen en Laren leek al snel op een grotere achterstand te worden gezet. Maar daar was in de 20e minuut zomaar een snelle Larenaanval waarbij onze verdedigers uiteengespeeld werden en de stand naar 1-1 werd getild.

Thom Souhuwat had in de 27e minuut de kans om ons elftal weer op voorsprong te laten komen, maar van dichtbij schoot hij de bal toch naast. Drie minuten later zette Tibor Veldhuizen de bal laag voor. Joshua kwam in het bezit van de bal. Op de huid gezeten door de Larenverdediging en de keeper wist hij onder druk toch te scoren: 2-1.

De 2-1 is in aantocht. De bal is veroverd door Tibor Veldhuizen en komt hierna in het bezit van Joshua Cohen (nr.11) die zal scoren.

Laren kreeg hierna enkele mogelijkheden om op gelijke hoogte te komen. In de 36e minuut schoot Laren vanuit kansrijke positie naast. In de 40e minuut kon Rody Honingh de bal wegwerken. In de 41e minuut kwam hij te vroeg uit zijn doel. De door Laren hierna afgegeven boogbal ging met naast.

De rust kwam derhalve met een 2-1 stand.

In de rust werd Joshua vervangen door Illias Dahri. Die ging er in de 46e minuut met de bal vandoor. Hij kon, geattaqueerd door een verdediger van Laren, de bal nog net naar Tibor Veldhuizen doorspelen, die eenvoudig de 3-1 kon laten aantekenen.

In de 50e minuut scoorde Illias Dahri zelf na een dieptepass van Martijn Wuite: 4-1.
Laren leek geslagen. Maar Laren gaf nog niet op.
In de 56e minuut moest Rody Honingh op de bal duiken om een Larendoelpunt te voorkomen.
In de 64e minuut zorgde zijn collega aan de overkant dat de voorsprong van Vriendenschaar niet groter werd door na een mooie aanval van Vriendenschaar de bal te blokkeren.

In de 66e minuut werd het 4-2. Een hard schot van de Larenaanval werd door Rody Honingh goed gestopt, maar niet klemvast. In de rebound kon Laren alsnog van dichtbij scoren.
Een minuut later stond het ineens 4-3 toen Rody treuzelde met het wegwerken van de bal. Die werd door een aanvaller van Laren afgepikt en in het doel gewerkt.
Weer en minuut later had het zomaar 4-4 kunnen worden, maar nu belandde de door Laren ingeschoten bal net naast het Vriendenschaardoel.

In de 70e minuut kwam Abid el Idrissi in het veld. Hij stond nog maar kort in het veld, toen hij in het bezit van de bal kwam en direct afspeelde op Farid Bouzbib. Die zag Illias Dahri vrij staan. De bal kwam precies waar Illias hem wilde hebben en beheerst schoof hij de bal in het doel van Laren: 5-3.

Toch gaf Laren niet op. Een schot van Laren spatte in de 73e minuut uiteen op de kruising van paal en lat. Vervolgens moest Rody twee keer redden. In de 75e minuut voorkwam Tibor een doelpunt van Laren door de bal van de doellijn te halen.

In de 80e minuut beging een verdediger van Laren een overtreding in het strafschopgebied door een van de Vriendenschaarspelers onderuit te halen. De aan Vriendenschaar toegewezen strafschop werd door Farid Bouzbib koel benut: 6-3.

Farid Bouzbib strikt de veters nog eens extra alvorens aan te leggen voor de penalty.

Het laatste antwoord in deze door de scheidsrechter goed geleide wedstrijd en waarin geen gele kaarten vielen, was nog eens voor Vriendenschaar. Michael Soepnel werd van grote afstand op de linkervleugel aangespeeld en met een mooi gericht schot bepaalde Michael de eindstand op 7-3 in de 84e minuut.

In deze stand kwam geen verandering meer. Vriendenschaar had er een leuke wedstrijd op zitten met een uitslag die vertrouwen geeft voor de nacompetitie. Toch mag ons elftal zich zeker niet op deze uitslag verlaten. Tegen OSV wordt het vast andere koek.

14.00  Sporting '70  -  MSV '19  1-1

Voior de eindrangschikking, klik op ranglijst.

De laatste beslissingen zijn gevallen: Brederodes en Roda '46 zijn verwezen naar de nacompetitie voor degradatie of handhaven.

Er werden vandaag nog twee wedstrijden gespeeld:

12.30   Houten 3    -   Vriendenschaar 2  2-1
 14.00  SVF VR1  -  Vriendenschaar VR 1   1-2

De wedstrijd Houten 3 - Vriendenschaar 2 was voor de nacompetitie. Maar waar de thuiswedstrijd met 1-6 verloren was gegaan, was ons elftal al bij voorbaat in kansloze positie gemanoevreerd.