45'
50'

Meisjes C-junioren zaterdag, MC1, 2e klasse L

19 september 2015 11:00

De meiden van de MC1 zetten afgelopen zaterdag wederom koers naar Veenendaal. Nu wacht DOVO als tegenstander. DOVO heeft haar eerste competitiewedstrijd nipt verloren, de MC1 haar eerste wedstrijd nipt gewonnen.

Na een snelle warming up start de wedstrijd iets over 11:00. Binnen 1 minuut komt de MC1 op 0-1 voorsprong. De bal gaat over rechts, via Ilse P, Ilse zet goed door speelt de bal naar Demi die de bal doorspeelt en Lara tikt binnen. Een schitterende aanval van de meiden.

De rest van de eerst helft gaat het spel aardig gelijk op. de MC1 komt er op de counter een paar goed uit. Geven weinig kansen weg. Wel hebben we moeite met de opbouw vanuit onze eigen 16 meter met de doeltrappen. (Daar gaan wij op trainen!). Paar minuten voor rust krijgt de aanvoerder van DOVO de bal, ze wordt niet goed gedekt, ze schiet bal onhoudbaar binnen voor onze keeper. Rust.

De inzet van alle meiden is weer zeer hoog, in de rust krijgen de spelers van tips mee. Een paar minuten na de rust zetten de meiden weer een goede aanval op, via Lara komt de bal bij Demi, die beheerst de 1-2 binnenschiet. De MC1 is dan wel de bovenliggende partij, er wordt goed verdedigd en hard gewerkt op het middenveld (Marit, Amelia, Ilse S, Carien en Alycia). Als gezegd de verdedigers houden goed stand (Backs, Nisrinne, Dya, Dewi en Chanel). Sien mee heeft niet veel te doen op doel maar moet alert blijven.

Na 5 minuten na de 1-2, komt de bal via Alycia wederom bij Demi, die wederom beheerst haar 2de doelpunt maakt. Het spel gaat op en neer. Er volgt een uitbraak van Dovo, de aanvoerder van hun is los van de verdediging en schiet keuring de 2-3 binnen. DOVO zal op zoek gaan naar de gelijkmaker. Echter denken de meiden er anders over, vlak erna, lange bal van Dewi naar voren, Demi er achteraan, Demi tekent voor een glaszuivere hattrick, 2-4.

De wedstrijd loopt bijna op zijn einde als Dovo toch nog na een scrimmage de 3-4 mag maken, een goal welke niet nodig was. De MC1 wint terecht haar wedstrijd bij Dovo! De aanwezige ouders/oma hebben weer genoten van de meiden. Aanstaande zaterdag spelen zij om 10:00 thuis! Komt dat zien want het zeer zeker de moeite waard!