50'

Meisjes C-junioren zaterdag, MC1, 2e klasse L

12 september 2015 11:30

Bote de Haan

Na twee bekerrondes, stond de eerste competitiewedstrijd op het programma voor de meiden C1.
Het team speelde vorig jaar nog als de C2. Het team is nu 1,5 seizoen bij elkaar.
De eerste twee bekerrondes resulteerde in 2 ruime overwinningen, het werd maar liefst 5-1 en 3-0 voor de meiden. Straks in november rest de laatste wedstrijd van de poule. Gezien de uitslagen is Vriendenschaar de favoriet, maar dat zullen dan ook waar moeten maken.

Vorige seizoen werden in het begin veel wedstrijden verloren, het seizoen werd afgesloten met goede winstpartijen. Met veel plezier en vertrouwen is uitgekeken naar het nieuwe seizoen. De meiden trainen graag, ook in de koudere maanden zijn ze aanwezig.

De meiden hebben als team maar ook individueel grote stappen gemaakt. De meiden begin scherp en fel aan de wedstrijden. Na een paar minuten hebben ze een duidelijk overwicht op de tegenstander. De eerste grote kans is voor Lara, die na een goede pass wordt weggestuurd door Amelia. Helaas schiet Lara in de handen van de keeper.

Vriendenschaar is ook gevaarlijk door diverse corners die in het 5 metergebied belanden. Helaas wordt niet het hoofd of schoen er tegenaan gezet.  De tegenstander heeft duidelijk moeite met het middenveld van Vriendenschaar, meiden met een enorme werklust en een met de week groeiend spelinzicht.

Aangevuld met snelle spitsen die allemaal kunnen scoren en een goede keeper.
Een sterke verdediging, met goede backs en 2 krachtpatsers in het centrum wordt de meiden C1 een geducht voor team voor alle tegenstanders. Als gezegd plezier staat voorop maar winnen wordt wel een fijn gevoel voor deze meiden.

Ook in de tweede helft is ook Vriendenschaar de betere partij, weinig kansen weggegeven.
De meiden worden wel wat moe door de inspanning en warmte. Iets voorbij de helft van de 2de helft komt daar toch de verdiende voorsprong van de meiden. Op het middenveld veroveren Marit en Amelia de bal op de tegenstander.  Amelia, zoals ze zeggen op de brommer, sprint met de bal aan haar voet richting de 16 meter lijn, ze probeert met rechts de bal in de verre hoek te schieten.
De keeper van CDW (meerdere goede reddingen) kan de bal nog net naar voren tikken maar Oumnia is er als de kippen bij en schiet de 1-0 voorsprong binnen.

Onze eigen keeper Sien Mee moet nog 1 keer de bal tegenhouden. Dan volgt de eindsignaal. De meiden zijn helemaal moegestreden maar hebben een puike partij gespeeld en verdiend gewonnen.
Volgend week wacht de uitwedstrijd bij Dovo uit. Wij zullen afreizen met veel vertrouwen maar gaan zeker niet naast de fel gekleurde voetbalschoentjes lopen.