C-junioren zaterdag, C1, 2e divisie B

9 april 2016 11:00

Bruijn, L. de

Barendrecht C1 – Vriendenschaar C1  3-1

De vooruitzichten op een positief resultaat in deze wedstrijd werden behoorlijk getemperd door enkele personele problemen. Maar dat zal wel vaker gaan voorkomen. Nu een geblesseerde Desley, het snelheidsfenomeen op de rechterflank. De geschorste Nawfal op de linkerflank. En Tim, die op de training in een fatale botsing met Gill, de zwaarste van het elftal, zijn knie blesseerde en wellicht enkele wedstrijden buitenspel staat. Kortom een flinke puzzel voor de technische staf om punten te pakken van het op de derde plaats staande Barendrecht. Maar de opzet was een zo goed mogelijk resultaat te behalen en de huid zo duur mogelijk te verkopen.

In de beginfase als gebruikelijk aftasten. Kijken waar de mogelijkheden lagen. Voorin met twee spitsen spelen en bijsluiten over de flanken bij balbezit. Gill aanspelen die opdracht kreeg zoveel als mogelijk was op doel te schieten. Nu is dat altijd wel de opzet van het spelletje, schieten als daar de kans voor is maar spelers willen graag altijd nog even wat pielen met de bal wat vaak balverlies tot gevolg heeft. Gill wilde dolgraag aan die opdracht voldoen maar kreeg te weinig aanvoer om deze taak uit te voeren. Zeker toen de wedstrijd wat begon te kantelen. Kreek Lukas pas na zo’n vijf minuten het eerste schot te verwerken. Door de druk die Barendrecht ontwikkelde op onze laatste linie en het doel kreeg Lukas ruimschoots de kans zich geweldig in de wedstrijd te spelen met enkele fraaie reddingen. Cornee was de soevereine leider in die laatste linie maar kon in zijn uppie ook niet alle gaten dichten. Zo kon Barendrecht nog voor het eerste kwartier een aanval over de linkerkant doeltreffend afronden door de terug getrokken voorzet van dichtbij achter Lukas binnen te schieten, 1-0.

Hierna een sterker Barendrecht dat heerste op het middenveld met enkele sporadische uitvallen van Vrsch. De optie om tot aan de rust de schade beperkt te houden mislukte zo’n zeven minuten vóór de rust. Uit een hoekschop werd de bal in eerste instantie nog door Lukas van de lijn gewerkt maar uit de rebound werd als nog de 2-0 gescoord. Er kwam zelfs nog een doelpunt bij. En juist na een gevaarlijke vrije trap en een omhaal die een prooi werd voor de keeper counterde Barendrecht na deze inzet in blessuretijd nog naar 3-0. Dit noest voor de Rood-Witten een gelopen koers zijn.

Na de thee een compleet ander elftal van Vrsch, leek het. De duels werden weer scherp aangegaan, er werd agressiever verdedigd, er werd eerder gestoord. Kortom Barendrecht kreeg een andere tegenstander. Vrsch kreeg wel een domper te verwerken. Marcin, de rechtervleugelverdediger, kreeg weer liesproblemen en werd, om hem te beschermen, naar de kant gehaald. Zijn moeder gaat vanmiddag al op zoek naar de juiste hulpmiddelen om hem hierbij zo goed mogelijk te helpen.

Barendrecht leek tevreden met de riante voorsprong maar Vrsch wilde nog een poging wagen. Wederom bleek Cornee achterin een flinke sta-in-de-weg voor voor de Barendrechtse aanvalslinie. Finn, die na de rust in het veld was gekomen voor Mark, ging er lekker stevig in. Het ontlokte het thuispubliek zelfs opmerkingen richting scheidsrechter die overigens zeker niet verkeerd floot. Ook Jawed, die Stefan kwam aflossen, was in deze wedstrijd duidelijk aanwezig.

Het doelpunt van Vrsch viel eigenlijk te laat. De vrije trap werd door Cornee goed ingebracht. De eerste inzet werd door de keeper gepareerd maar Jawed reageerde attent en prikte de 3-1 binnen. Hierna nog een klassieke scrimmage voor het doel van Vrsch. Tot 3x toe werd de bal van de doellijn gehaald en weg gewerkt. Even later had een schot uit de 2e lijn door Viktor in onze optiek een beter lot verdiend dan net naast te gaan.  Kortom, een aanzienlijk betere 2e helft dan eerste helft. Barendrecht heeft verdiend gewonnen maar komende week, tegen Laakkwartier hoopt de technische staf weer over een complete selectie te beschikken, exclusief Tim die nog wat worstelt met z’n knie. Verder een pluim voor alle jongens die in deze wedstrijd toch het beste van zichzelf hebben laten zien.