Inzet en werklust Vrsch C1 beloont met verdiend gelijkspel

C-junioren zaterdag, C1, 2e divisie B

5 maart 2016 12:00

Lindert, J.A. te

Vriendenschaar C1 – UVS C1 1-1

De wedstrijd begon met een minuut stilte wegens het overlijden van een prominent lid van tegenstander UVS. Hierna de start van wat een aantrekkelijke wedstrijd ging worden. Snel spel, aantrekkelijke individuele hoogstandjes aan beide kanten en vaak verrassend goed uitgevoerde aanvallen. UVS bleek in dat opzicht optisch wel iets beter daar waar Vrsch op de counter ook enkele goede scortingsmogelijkheden wist te creëren.

UVS nam eigenlijk direct het initiatief en zette met enkele gevaarlijke uitvallen Lukas onder druk. Die pakte de eerste ballen. En wanneer Lukas juist in het begin leuke acties kan maken groeit hij in de wedstrijd. Hij ontpopte zich als de enorme sta-in-de-weg voor de UVS-aanvallers. Pas na ruim een kwartier spelen kwamen de Blauw-Zwarten beter in de wedstrijd. Balverovering en snelle omschakeling leidden enkele aanvallen van Vrsch in waarbij nuttige overtredingen werden begaan om erger te voorkomen. Een vrije trap van Nawfal werd door de UVS-keeper subliem over de lat getikt. Uit de hoekschop volgde een kopbal die kracht miste om doel te treffen. Zo’n tien minuten voor rust een scherpe aanval door het centrum. De spits werd achter een steekpass aangestuurd. Lukas zag die man op zich afkomen maar kon de ingeschoten bal keurig uit zijn doel werken. Vijf minuten later een heerlijke pass van Desley op de uitstekend mee opgekomen Viktor. Die controleerde perfect, kwam alleen voor de keeper, schrok van de geweldige mogelijkheid en zag dat de keeper de bal uit zijn doel hield. Weer kreeg hij de bal, kon de hoek uitzoeken maar weer werd de bal een prooi voor de keeper. De beste mogelijkheid tot dan toe. In minuut 37 een uitval over links van UVS. Simpeler dan tot dan toe passeerde de linkerspits van UVS zijn man, trok de bal vanaf de achterlijn voor waarna de opkomende spits de bal voor het inschieten had. Kansloze missie voor Lukas. 0-1 voor UVS en direct daarna rusten.

Na de thee bleven Anouar en Marcin achter in de kleedkamer en maakten Huseyin en Dave hun opwachting. Het leek er op als wilde UVS de minimale voorsprong gaan verdedigen. Vrsch wilde hoe dan ook de achterstand goed maken. Foutjes maken kan in zo’n situatie direct worden afgestraft. Na tien minuten kon UVS bijna profiteren van zo’n foutje bij Vrsch achterin. Maar weer was het Lukas die op een voortreffelijke manier de doorgebroken UVS-spits belette te scoren. Met zijn voet werkte hij de bal tot hoekschop. Met nog een kwartier te gaan kwam Tim Stefan vervangen.
Op links stond Dave tegenover de misschien wel beste speler van UVS. Door niet te happen en simpel te verdedigen lukte het hem behoorlijk die speler behoorlijk lastig te maken. Nog beter, want met nog zo’n vijf minuten te gaan ontfutselde Dave de bal, gaf de perfecte pass op Gill, die net over de middenlijn de bal ontving. Die zag waar de keeper stond, deed nog enkele stappen en schoot vervolgens vanaf zo’n metertje of 35 de bal zo maar in het UVS-doel, 1-1. Iets waar de Leidenaren totaal niet op hadden gerekend. Eén minuut voor tijd zelfs nog de mogelijkheid voor Desley om de ‘winnende’ te maken. Maar hoewel heerlijk, zou dat toch iets teveel van het goede zijn geweest. Zeker omdat uit deze afgeslagen aanval Lukas ineens alleen tegenover twee  UVS-aanvallers kwam te staan. Maar ook hier bleef hij de situatie meeste.

Een uiterst nuttig gelijkspel. Een verdiend punt behaald door een collectieve inzet van het gehele team. Zonder iemand tekort te doen een pluim voor Lukas die enkele malen een vrijwel zeker doelpunt wist te voorkomen en samen met de overal aanwezige Cornee in het centrum van de verdediging het de UVS-aanvallers bijzonder moeilijk maakten om tot scoren te komen. Volgens de trainer van UVS een verdiend gelijkspel voor Vrsch en hij vond Vrsch een zeer moeilijk te bespelen tegenstander.