C-junioren zaterdag, C1, 2e divisie B

3 oktober 2015 12:00

Moerland, A.J.

Vrsch C1 – Haaglandia C1  1-2

Een wedstrijd waarin gedacht en stiekem gehoopt werd op één of meer punten. Maar het liep toch effe anders. Kan gebeuren en aldus geschiedde.

Het bleek al snel dat Vrsch het achterin en dan met name op de flanken heel moeilijk zou krijgen. Zowel op linker- als op de rechterflank beschikte deze tegenstander over gehaaide en zeer behendige spelers. Tim op links en Marcin op rechts moesten alles wat zij op voetbalgebied in hun mars hadden etaleren om deze spelers in toom te houden. En al in de 9e minuut ging het even mis. Op de rechterflank een uitbraak van Haaglandia. Tim kan zijn man niet houden en deze vleugelaanvaller trek de bal vanaf de achterlijn terug. Het venijnige schot wordt in eerste instantie nog schitterend door Luks gestopt maar is geslagen wanneer de rebound laag in de verste, voor Lukas onbereikbare verste hoek wordt geschoven, 0-1.

Opboksen tegen een achterstand en alles uit de kast halen om het achterin gesloten te houden. Dat lukt omdat wederom Mark en Cornee achterin een vrijwel onneembare horde vormen voor de Haaglandia aanvallers, daarbij geholpen door Viktor, Huseyin en Desley die regelmatig moesten assisteren. Dit voorkwam dat Haaglandia verder zou uitlopen maar ging wel ten kosten van de middenveld bezetting. Hierdoor werd de aansluiting met de voorhoede ontregeld en kregen Gill en Nawfal voorin vrijwel geen bruikbare ballen. Het moest dus van sporadische uitvallen komen en dan moet je wel heel erg zorgvuldig met die enkele kansen omspringen.

In de 24e minuut zo’n uitval uit ee dieptepass van Cornee. Gill speelt de bal goed vrij maar zijn pass op Nawfal mist net dat beetje kracht om hem in balbezit te krijgen waardoor Haaglandia kan uitverdedigen.

Met een 0-1 stand gaan de spelers naar de kleedkamer.

Na de hervatting lijkt het of Vrsch wat meer balbezit heeft en zelfs wat druk op het doel kan gaan uitoefenen. Dan wordt het echter nog gevaarlijker voor het doel van Lukas en na een kwartier kan het zo maar 0-2 worden maar de bal wordt vanuit een scrimmage voor zijn doel toch weg gewerkt. Twee minuten later een aanval van Vrsch die wordt afgeslagen waarna Haaglandia razendsnel countert. Er volgt een dieptepass op rechts en op de schuiver van de rechterspits is Lukas volstrekt kansloos, dus toch 0-2.

Weer twee minuten later een vrije trap van Gill vanaf de linkerkant, schuin voor de goal. De bal gaat rakelings langs de rechterbovenhoek. Dan ziet de keeper de 16-meterlijn over het hoofd waarna de scheidsrechter Vrsch, wegens hands, een vrije trap toekent. Huseyin schiet de bal over de muur, laag in de linker benedenhoek, 1-2.

Hierna krijgt Vrsch nog enkele reële mogelijkheden op de gelijkmaker maar steeds stond de keeper op de juiste plaats voor mogelijk een bonuspunt. Zou ook niet verdiend zijn geweest tegen een team waar de punten op het conto van de beide buitenspoelers geschreven mogen worden. Een leuke pot voetbal met spannende momenten tegen een beter Haaglandia.