C-junioren zaterdag, C1, 2e divisie B

5 september 2015 12:00

Breukelen, G.M. van

Vrsch C1 – Spartaan ’20  0-4

Ergens had de technische staf van de C1 er al rekening mee gehouden. De bezoekers vandaag mogen we best rekenen tot één van de favorieten voor de titel. Jammer dat je dit elftal dan direct al op bezoek krijgt. Aan de andere kant kun je zeggen ‘Die hebben we dan maar gehad’. Met de rust stond het nog maar 0-1, werd er zeker niet verkeerd gevoetbald en hadden de supporters nog wel de indruk dat verliezen niet de eerste optie was. Maar toen al in de 2e minuut na de rust de 0-2 in het netje lag moest die indruk radicaal worden afgevoerd.

Het begon allemaal een beetje op ziekenhuis-niveau. Nawfal licht geblesseerd, Marcin die met podologische hulp en een pijnstiller beslist wilde spelen en Huseyin die nog met de sporen van een flinke griep zijn positie op het middenveld in deze eerste competitiewedstrijd beslist wilde bezetten. Halverwege de wedstrijd moest een zuigtabletje paracetamol hem mee helpen de wedstrijd uit te kunnen spelen.

In het eerste kwartier was het voor beide teams aftasten waar de mogelijkheden lagen en bleek dat Spartaan ’20 een licht overwicht had, zeker daar waar het op fysieke kracht aan kwam. Steviger in de duels, feller bij de aanvallen. Na een kwartiertje een uitstekende kans voor de Spartanen. Lukas vergiste zich en nam een terugspeelbal doodleuk in zijn handen. De vrije trap binnen de 16 werd professioneel uitgevoerd maar het schot ging over. Twee minuten was het wel raak. Uit een schijnbaar ongevaarlijke aanval over links werd de bal richting het doel van Vrsch geschoten. Een voorzet? Een schot? Dat was eigenlijk onbelangrijk want de bal plofte over de grijpgrage handen van Luks zo maar in het doel, 0-1. Een onverwachte tegenvaller.

De mouwen werden opgestroopt, door sommigen, en minuten later bijna de gelijkmaker. De Spartaan-keeper kon er nog net een handje tegenaan krijgen en de corner leverde niets op. Ook een snelle uitval van Nawfal had een beter lot verdiend door weer een uitstekende ingreep van de keeper. Met nog vijf minuten tot aan de rust te gaan een scrimmage voor het doel van de Spartaan waarbij de balk tot twee maal toe door Cornee werd ingeschoten. Eerst tegen de paal later smoorde de bal in een mêlee van benen en voetbalschoenen, behalve in het doel.

Rusten dus met een 0-1 tussenstand en het gevoel dat deze wedstrijd niet verloren hoefde te worden. Helaas moest dit gevoel al na één minuut en 40 seconden worden bij gesteld. Door een vlijmscherpe aanval door de Spartanen werd de verdediging compleet weg gespeeld en werd Lukas onhoudbaar gepasseerd. Voor de Spartaan was de ban gebroken. Zij gingen makkelijker spelen nu de druk van een tegendoelpunt hierdoor was weg gevallen. Vrsch werd onder druk gezet en Lukas mocht in de goal laten zien dat hij met de week sterker gaat keepen. Moeilijke en heel moeilijke ballen werden een prooi voor hem. Toch kon hij niet voorkomen dat Spartaan ’20 ook nog de 0-3, in de 15e en de 0-4 in de 34e minuut binnen schoten.

Het elftal heeft gespeeld voor wat ze waard waren. De achterhoede, met Mark en Cornee in het centrum, hadden het deze middag bepaald niet gemakkelijk maar hebben een degelijke partij voetbal gespeeld. Spartaan was sterker op het middenveld. Dan is het moeilijk om tot goede aanvallen te komen. Juist ook omdat de afvallende bij het uitverdedigen meestal een prooi voor de tegenstander werd. Vanmiddag werd de felheid gemist die in eerder gespeelde wedstrijden juist de kracht van het elftal bleek te zijn. Het jagen op de bal bij balbezit van de tegenstander. Het snel uit de verdediging komen bij balbezit.

Resumerend: we hebben een heel leuke partij voetbal gezien tegen een sterkere tegenstander die uiteindelijk verdiend heeft gewonnen, maar met voldoende perspectief en vertrouwen voor de volgende wedstrijden.

Programma: 10h45 – Spijkenisse C1 – Vriendenschaar C1