De tweede thuisoverwinning is ook binnen. SC ’t Zand met 2-1 verslagen

B-junioren zaterdag, B1, 4e divisie C

19 september 2015 16:00

Broekhuizen, M.

Vrsch B1 – ’t Zand B1 – 2-1Een zwaar bevochten

Met Kevin en Leo als geblesseerden op de bank naast de wissels Joël, Sander, Maurits en Berkay moest de 0-2 nederlaag van vorige week worden weggepoetst. Maar dat ging maar moeizaam. Na wat aftasten in het begin van beide teams kwam de eerste mogelijkheid voor Vrsch. Een diepe pass van Wouter werd keurig opgepikt door Luuk. Helaas ging zijn stiffie niet alleen over de uitlopende keeper maar ook net over de doellat. Weg kans. Dan na een kwartier spelen een mooie aanval over de linkerkant. Een kopbal van Wouter bereikt Wouter die fraai scoort maar na raadplegen door de scheidsrechter bij zijn assistent wordt de goal, in onze ogen onterecht afgekeurd. Een opsteker voor de Zandoogjes. Bijna kwam dan toch de voorsprong maar het schot vanuit een afgeslagen aanval bereikte Corsin. In een beweging schoot hij de bal rakelings net naast. Dan een poging van Wouter na een hoekschop. Weer wordt de bal weg gewerkt, daar zijn het overigens verdedigers voor, de bal komt vlakbij de goal in zijn voeten maar het schot verdwijnt in het zijnet. Eigenlijk moet het overwicht in doelpunten worden uitgedrukt maar het loopt anders. Met nog vijf minuten te gaan een vrije trap net buiten de 16-meter voor het doel van Vrsch. Het schot wordt licht getoucheerd door de muur en Denzel krijgt er geen meer achter, 0-1. Het wordt zelfs bijna 0-2 maar Denzel een hard schot vanuit de 2e lijn ternauwernood tot hoekschop verwerken.

Maar met een 0-1 achterstand gaan de elftallen even rusten

Na de rust en een preek van Reza valt van vijf minuten de gelijkmaker. Een strakke dieptepass van achteruit op Wouter wordt gemist door de ’t Zand-verdediger waarna Wouter zelf de klus klaart, 1-1.

Al na twaalf minuten begint Reza met zijn wissels en krijgt de wedstrijd een rommelig aanzien. Joël komt enkele keren in ideale scoringspositie maar laat even zovele keren de bal van zijn voet weg stuiteren. De wedstrijd dreigt in een gelijkspel uit te lopen. Dan in de 37e minuut een vrije trap aan de rechterkant. Reza instrueert Berkay, die de vrije trap gaat nemen, de bal met een boog net vóór de keper te laten stuiteren. Een moeilijke opdracht voor de spits die liever direct scoort. Met een schitterende curve verdwijnt zijn schot namelijk in de verste bovenhoek, buiten bereik van de keeper, 2-1. Er zijn dan nog enkele minuten te gaan want B-junioren spelen 40 minuten. Met nog enkele billen knijpen momenten blaast de scheidsrechter dan naar 48.24 eindelijk voor de laatste keer. Een nuttige en verdiende overwinning tegen een sterk spelend ’t Zand dat nu op 4 punten blijft staan. In deze afdeling heeft door de resultaten van vandaag .geen enkel team de volle buit weten binnen te halen. Alles boven Vrsch heeft nu drie gespeeld, twee gewonnen en één keer gelijk gespeeld. Alles is dus nog volledig open.