Musketiers 4

Mannen, 3, Groep 2 15

29 augustus 2015 12:15

Huub van Oorschot

Na een rommelig seizoen 2014/2015, afgesloten met het kampioenschap, stond afgelopen zaterdag de eerste bekerwedstrijd op het programma. De opzet is weer anders, nu zijn de eerste 2 speelronden bekerwedstrijden, de 3de rond wordt pas eind oktober gespeeld.

Zaterdag begint het seizoen met een selectie van 20 spelers. Vorig seizoen ontstaan, door de goede inbreng van de jongens van zondag 4, een team wat dit seizoen niet bestaat in de oude bezetting.

Voor de routiniers van zaterdag 3 een welkome aanvulling op de selectie. Een goede mix ook gezien het behalen van de titel vorig jaar. Dit keer wel met aandacht vanuit de vereniging door het plaatsen van een leuke foto in het seizoengids.

Het reilen en zeilen van het team zal bewaakt worden door aanvoerder Chuck, Stef en Mark. Aan- en afmelden gaat dit seizoen alleen nog maar via de App. Ging bijna goed. 13 aanwezigen van de 20 spelers, doch echter ieder met zijn reden. Maar geeft wel dat 20 spelers benodigd zijn om een seizoen te spelen.

Voor zaterdag 3 staat plezier, derde helft voorop, maar wij gaan wel voor de winst en als het zover komt ook voor de prijzen met zijn allen.

Een kwartier voor de wedstrijd zijn er 11 spelers in de kleedkamer. Dus de opstelling is zo gemaakt. Mike en Thomas starten op de bank. Het is warm. De eerste helft gaat wel gelijk op tussen beide teams, het tempo is niet erg hoog, Zaterdag 3 krijgt wat kansen via Jim, Aaron en Jeffrey maar de schoten missen nog kracht. Tjardo heeft niet veel te doen op doel. Jim is inmiddels het veld uitgegaan voor Thomas, het schijnt dat Jim een blauwe teen heeft van zijn Kazim-Kazim actie. Toch is het de tegenstander die op voorsprong komt. Demir verspeelt de bal links achterin, de tegenstander geeft hard en scherp voor, bij de tweede paal wordt de bal ingetikt. Rust.

Mike komt er in als spits, Jeroen wordt rechtsback. Rian neemt even rust. De tweede helft heeft zaterdag 3 duidelijk het overwicht. Hoewel het niet tot grote kansen leidt. Na een blessure behandeling bij de tegenstander, is Mark attent door vanaf de zijlijn snel voor de tegenstander te komen direct richting de 16 meter van de tegenstander, Mark zet met een pass Thomas vrij voor de keeper en het staat 1-1.

Zaterdag voert de druk op voor de winst, Tjardo moet in actie komen bij enkele counters. Helaas speelt Tjardo zijn duim weer op, Rian neemt het over en Jim komt erin voor Mark. Thomas krijgt nog een grote kans. Jim gaat de 16 meter in, hij wordt 2 tegenstanders onjuist gestopt volgens de scheidsrechter. Penalty. Tegenstander denkt er anders over, wij zijn blij Jim maandag gewoon weer na zijn werk kan. Aanvoerder Chuck schiet koeltjes binnen. Eindstand 2-1. Eerste winstpartij is binnen, altijd lekker maar wij zijn duidelijk verwijderd van onze vorm en spel, maar goed de prijzen worden ook pas einde seizoen verdeeld. Thuis altijd winnen.