VVZA 1 (zon)

3 - 2

8 mei 2016 14:00

Reingoud, N.J.G.

Door een doelpunt in blessuretijd heeft VVZA de winst met 3-2 naar zich toegetrokken.
Hooglanderveen werd kampioen door een kleine 0-1 zege op Zeist.

Op een zonovergoten en prachtig sportpark begonnen beide ploegen aan de wedstrijd. Aanvankelijk leek VVZA optisch sterker, méér aanvallend. Vriendenschaar daarentegen liet VVZA komen.

De eerste kans was voor VVZA in de 4e minuut. Een verre pass op rechts bracht een VVZA-aanvaller in stelling. Het schot dat volgde, ging net voorlangs.
Ook de tweede kans was voor VVZA. Bij een hoekschop belandde de bal bij een VVZA-speler die doorkopte naar ee medespeler. Onze keeper, Rody Honingh, was al gepasseerd, maar Farid Bouzbib haalde de bal van de doellijn.

In de dertiende minuut een verkeerde balbehandeling bij VVZA. De bal kwam in het bezit van Illias Dahri. Die plaatste de bal op Wesley Hazenberg. Deze schoot, in kansrijke positie, de bal tegen de VVZA-keeper aan.
Sonny van Kranenburg zette in de 19e minuut een solo over grote afstand op, maar hij werd afgestopt door een VVZA-verdediger. Toch was het de aankondiging van een Vriendenschaardoelpunt in de 20e minuut. . Na een afgeslagen aanval van VVZA kwam de bal in het bezit van Boaz Souhuwat. Boaz zette voor en Illias Dahri prikte de bal in het VVZA-doel: 0-1.
In dezelfde minuut werd Wesley Hazenberg vervangen door Thom Souhuwat.

Er gebeurde bijna een kwartier niet al te veel. Alleen in de 33e minuut een doelpunt van VVZA dat afgekeurd wegens buitenspel. Vier minuten later kwam VVZA toch langszij. Farid Bouzbib leed balverlies, maakte daarbij een overtreding en blesseerde zich. Nadat Farid was opgelapt kon VVZA de toegekende vrije schop nemen. Die werd netjes ingeschoten, waardoor de 1-1 op het scorebord kwam.
Drie minuten later keek ons elftal zelfs tegen een achterstand aan na een reeks missers in onze verdediging. VVZA kon hierdoor gemakkelijk op 2-1 komen.

De rust ging met deze 2-1 stand ook in.

In de tweede helft kwam Servanio Martina in het veld, nadat Michael Soepnel geblesseerd in de kleedkamer was achtergebleven.
In de 55e minuut een aanval van VVZA, waarbij Rody Honingh de bal met een mooie actie uit de rechterbovenhoek kon tikken. Kort daarop brak Illias el Karicha met grote snelheid uit. Zijn voorzet kwam bij Boaz Souhuwat, die uit een draai van kort bij inschoot. Maar de keeper van VVZA stopte de bal.

In de 66e minuut liet Farid Bouzbib zich vervangen door Mourad Akdeniz. Bij de min of meer eerste keer dat hij in balbezit kwam, loste hij een schot op het VVZA-doel. Dit schot mocht wel een zondagschot worden genoemd,. Via de binnenkant van de paal ging de bal het doel in (2-2).

Het zag ernaar uit dat beide ploegen genoegen namen met deze gelijke stand. Tot in blessuretijd. Servanio Martina had de kans om Vriendenschaar de winst te bezorgen. Maar zijn schot werd geblokkeerd. VVZA nam de aanval over en zag vervolgens kans om de bal met een lob achter onze keeper te deponeren: 3-2. Dat werd ook de uitslag.

Saestum verloor met dezelfde cijfers van Roda'46 en Hooglanderveen boekte een kleine 0-1 zege op Zeist. Hierdoor is Hooglanderveen toch royaal als kampioen over de finish gekomen: zeven punten meer dan Saestum en acht meer dan Vriendenschaar.

Ons elftal kan zich nu definitief gaan opmaken voor de nacompetitie. Ook VVZA gaat de nacompetitie in als plaatsvervangend periodekampioen. VVZA heeft zich definitief verzekerd van de vierde plaats. De ploegen erboven zijn kampioen of periodekampioen en dus is de vierde plaats van waarde gebleken.

14.00   Zeist  -   Hooglannderveen   0-1
 14.00  Wasmeer   -  Sporting '70 2-2
 14.00  VVZA  -  Vriendenschaar 3-2
 14.00  MSV '19  -  Aurora 3-1
 14.00  Laren '99  -  HDS 5-4
 14.00  De Meer  -   Brederodes 2-5
 14.00  Roda '46  -  Saestum 3-2

Klik op ranglijst voor de actuele stand.

Ruud Veldhuizen maakte weer een fotoreportage, klik hier.