Bouzbib (penalty)
88'

24 april 2016 14:00

Been, J.P.

Vriendenschaar heeft dik verdiend de wedstrijd tegen Roda '46 met 3-1 gewonnen. Maar de overwinning kwam toch moeilijker tot stand dan de uitslag doet vermoeden. Want bij de rust stond het wel 0-1 voor Roda '46.

In de eerste helft bouwde ons elftal een groot veldovericht op. Er werd goed gecombineerd, maar het tempo lag veel te laag en ook de nodige, sportieve agressie ontbrak.

En ook het aantal kansen was in de eerste helft onder de maat. Één goed schot van Servanio Martina in de 24e minuut, dat net langs de rehterrkant van de paal ging, een half mislukte trap van Joshua Cohen waardoor de bal ruim over het doel ging én vlak voor rust de eerste corner in de wedtrtijd.

Roda '46 hield ons elftal tegen door redelijk goed georganiseerd verdedigend voetbal. In zo'n situatie is het geen verrassing als juist Roda de score opent. We verspeelden in de 38e minuut de bal op het middenveld, een uitbraak en de bal ging met een boog over de uitgelopen Rody Honingh heen.

In de tweede helft was ons elftal aanzienlijk strijdvaardiger. En nadat Roda '46 in de 52e minuut net naast had geschoten, viel in de 54e minuut de gelijkmaker. Vanaf de linker flank zette Michael Soepnel de bal laag voor. Joshua Cohen was er als de kippen bij en hij verlengde als het ware de voorzet. Na een handige voetbeweging in de lucht gaf Joshua de keeper vsn Roda '46 het nakijken.

In de 67e minuut zat de 2-1 in de lucht, toen de bal bij een Vriendenschaaraanval eerst de lat en toen de paal raakte waarna de bal door roda tot corner werd verwerkt. Uit de corner kwam weer een goede kans voort, maar we wisten de bal niet goed te raken, waardoor de Roda-keepr nog kon redden.

In de 75e minuut kwam ons elftal toch op voorsprong. Michael Soepnel haalde een bal nog net op bij de cornervlag rechts. Vanaf die plaats kon hij toch nog voorzetten. Joshua Cohen beroerde de bal nog met zijn hoofd, waarna de bal over de graaiende handen van de keeper fraai het doel in ging: 2-1.

In de 88e minuut werd de wedstrijd definitief in het slot gegooid. Na hands in het strafschopgebied mocht Farid Bouzbib aanleggen voor een penalty. De bal ging onberispelijk het doel in,

Farid Bouzbib (helemaal links) scoort de 3-1 uit een strafschop.

In de 90e minuut werd het bijna nog 4-1, maar dat zou misschien toch wat geflatteerd zijn geweest.
De scheidsrechter had geen moeilijke middag al moest hij in de tweede helft toch vier gele kaarten uitdelen aan het adres van ons elftal.

Door de overwinning op Roda '46 houdt ons elftal de hoop om meer dan een nacompetitie levend, alhoewel Hooglanderveen geen fout maakte. Volgende week gaast ons elftal naar Hooglanderveen. Ons elftal moet winnen, anders is voor ons elftal de competitie voorbij. Dan blijft de nacompetitie voor een plaats in de tweede klasse nog over.