67'
78'

10 april 2016 14:00

Wulf, A.C.

Een zeer goed spelend Vriendenschaar heeft met 0-4 duidelijk zijn wil opgelegd aan Zeist. Een resultaat dat absoluut niet was voorzien.

Eerlijk gezegd waren de spelers enigszins met knikkende knieen afgereisd naar Zeist. Want vooral thuis is Zeist een niet te onderschatten tegenstander. Maar het liep allemaal anders.

Een bezoeker aan de wedstrijd die argeloos de wedstrijd gadesloeg, zou gedacht kunnen hebben dat Zeist de bovenliggende ploeg was, want zeker in de eerste helft speelde de wedstrijd zich af op de helft van Vriendenschaar. Maar wie naar het scorebord keek, zag wat anders. Want al in de eerste helft tilde ons elftal de stand naar 0-2.

Micahel Soepnel ontvangt felicitaties van zijn ploegmakkers na de 0-2.

De aanval van Zeist bleek een tandenloos monster waar de verdediging van ons elftal goed raad mee wist. Het spel van de Zeistenaren kon steeds onderbroken worden en dan volgde een razendsnelle Culemborgse aanval. Vooral op links zag Zeist onze aanvallers de verdediging voorbij
hollen.

Tot aan de 23e minuut waren er kansjes voor Zeist. Maar in die minuut werd Servanio Marina van achteruit aangespeeld. Servanio nam de bal goed aan en met een beheerste schuiver werd de keeper van Zeist verrast en zijn ploeg op een 0-1 achterstand gezet.

Zeist probeerde de achterstand recht te zetten, maar in de 32e minuut sloeg het noodlot voor Zeist toe. Vriendenschaar kreeg een corner te nemen. Die werd weliswaar afgeslagen. Maar de bal kwam uiteindelijk bij Michael Soepnel terecht die van grote afstand keihard uithaalde en de keeper van Zeist voor de tweede maal het nakijken gaf.

Elke aanval van Vriendenschaar hield hierna gevaar in. Tot drie keer toe kreeg Servanio de gelegenheid om de score op te voeren. In de 37e minuut kon Servanio net niet bij de bal. In de 39e minuut een schuiver die via een Zeistbeen corner ging en in minuut 42 brak Servanio uit, maar verspeelde hij op weg naar de keeper de bal. Al met al had het zo maar 0-5 kunnen staan. In de 42e minuut scoorde ons elftal toch, maar toen werd voor buitenspel afgefloten.

De rust werd met 0-2 gehaald en dat was in geen geval een geflatteerde voorsprong.

Het was te verwachten dat Zeist na de thee zou aandringen en dat gebeurde ook. In de 51e minuut kreeg Rody Honingh, die tot dan weinig problemen had gekend, het zwaar te verduren. Na een corner van Zeist werd Rody veel te hard geattaqueerd, terwijl hij de bal al min of meer in zijn bezit had. Hij moest opgelapt worden en kon daarna verder. Rody was zeker niet aangeslagen want hij ging in de 54e minuut goed naar de grond om een inzet van Zeist te keren.

In de zestigste minuut brak ons elftal weer uit en stevende onze aanval op de keeper van Zeist af. Ten onrechte blies de scheidsrechter, die verder rustig leidde in dit toch wel sportieve duel, wegens buitenspel af.

Zeven minuten later werd toch het definitieve vonnis over Zeist geveld. De actieve Illias Dahri speelde Servano aan en die kon zijn tweede doelpunt laten aantekenen (0-3).

Zeist was uitgevoetbald en de Zeister verdediging holde amechtig achter de bal aan als er weer een aanval van Vriendenschaar werd gelanceerd. Dat in minuut 78 Wesley Hazenberg scoorde op aangeven van Illias was geen verrassing meer: 0-4.

Trainer Harry Buur zag dat Zeist onder de voet was gelopen. Daarom kon hij zich permitteren om enkele wissels toe te passen. In de tachtigste minuut debuteerde Jordy Waroux in het eerste elftal. Hij verving Wesley Hazenberg. In de 85e minuut vervingen Tom Souhuwat en Michell van Oorschot resp. Farid Bouzbib en Illias Dahri.

Servanio liet nog twee keer van zich spreken. In de 87e minuut vuurde hij een harde knal op de doelman van Zeist af die hierop knap redde.
 En in de 89e minuut ging een door hem van bijna vijftig meter afgevuurd schot rakelings over het doel van Zeist. De keeper van Zeist zag het zelf van dichtbij gebeuren en mocht van geluk spreken.

Na een enkele minuut in blessuretijd vond de scheidsrechter het welletjes. Met de staart tussen de benen zocht Zeist de kleedkamers op. Heel anders was dat bij ons eigen elftal. Het wist van zichzelf dat het prima gespeeld had en de 0-4 was een prachtige beloning.

In Amersfoort was het bij VVZA - Hooglanderveen lange tijd 1-1, maar jammer van ons ging Hooglanderveen er toch met de volle buit vandoor.

14.00   Zeist  -    Vriendenschaar  0-4
 14.00  Wasmeer   -  Aurora  5-2
 14.00  VVZA  -  Hooglanderveen   1-3
 14.00  Laren '99  -  Sporting '70  0-1
 14.00  De Meer  -  Saestum  0-1
 14.00  Roda '46  -  HDS  1-1
14.00  MSV '19   -  Brederodes  2-4