Meer de 1 (zon)

Mannen zondag, 1, 3e klasse D

3 april 2016 14:00

Dijen, P.J. van

Vriendenschaar heeft dik verdiend gewonnen van het zwakke De Meer uit Amsterdam. Joshua Cohen werd matchwinnaar toen hij in de 75e minuut uit een vrije schop voor 1-0 zorgde. Vriendenschaar domineerde de hele wedstrijd, maar wist het krachtsverschil lange tijd niet om te zetten in een of meer doelpunten.

Voor de aanvang van de wedstrijd werd een minuut stilte in acht genomen wegens het overlijden van Peter Maters én Johan Cruijff. Voor beiden hingen de vlaggen halfstok.

Het was de hele wedstrijd eenrichtingverkeer. Het veldspel van ons elftal was goed verzorgd, waarbij de aanval over de volle breedte zocht naar een opening, die er voorlopig niet kwam. Al in het eerste kwartier telden we acht corners en drie vrije schoppen voor ons elftal, maar voor het doel wist ons elftal geen goed raad. Pas in de 38e minuut was er het eerste, serieuze op doel gerichte schot, maar de keeper van De Meer wist raad met de bal. Maar tot aan de rust werd hij nauwelijks op de proef gesteld.

Aan de andere kant had Rody Honingh ook geen moeilijk dag. Alleen bij een zeer spaarzame aanval in de vierde minuut moest Rody reddend optreden. Inde 35e minuut ontsnapte ons elftal aan een achterstand toen bij een rommelige situatie voor het Vriendenschaardoel de bal tegen de lat kwam. Een achterstand zou zeer onverdiend zijn geweest, maar dan moet je natuurlijk zelf wel scoren. Dat gebeurde tot aan de rust niet, die met de welbekende brilstand eindigde. Alleen in de 41e minuut was er nog een kans geweest voor Michael Soepnel. Na een vrije schop kreeg Michael de bal te pakken; zijn schot ging schuin voorlangs het doel.

In de tweede helft hetzelfde spelbeeld. Vriendenschaar combineerde en combineerde, maar voor het doel konden de kansen uit talrijke corners en diverse vrije schoppen maar niet benut worden. En het was voor de verdediging van De Meer niet eens zo moeilijk om orde op zaken te stellen. Aan aanvallen kwam De Meer overigens helemaal niet toe.

Ons elftal moest bij een langdurige 0-0 beducht blijven voor een toevallige tegentreffer, maar verdedigend was ons elftal de aanval van De Meer de baas.

Ons elftal bleef werken voor een beter resultaat dan een bloedeloze 0-0, wat in de eventuele strijd om de bovenste plaats een mogelijk rampzalig puntenverlies zou betekenen.

In de 75e minuut kreeg ons elftal dan toch loon naar werken. Het mocht opnieuw een vrije schop nemen. Joshua Cohen zette zich achter de bal en schoot de bal ineens achter de goalie van De Meer. Daarbij deed Illias Dahri nuttig werk door op reglementaire wijze de keeper in zijn uitzicht te belemmeren.

Na deze treffer was het eigenlijk gedaan met De Meer. De Amsterdammers waren niet in staat tot een echt slotoffensief. Wel moest de keeper van De Meer vlak na het doelpunt van Joshua nog een keer gestrekt naar de hoek om een hard ingeschoten bal te keren.

Ons elftal kwam uiteindelijk schadevrij over de finish. De concurrenten maakten ook geen fout, waardoor ons elftal op vijf punten blijft van koploper Hooglanderveen en Saestum op zes punten. Volgende week moet ons elftal naar Zeist en dat zal een zwaardere klus zijn dan vandaag.