80'
90'

13 maart 2016 14:00

Gom, R.C. van

Vriendenschaar heeft tegen het niet zo sterke Wasmeer een moeizame 4-3 zege geboekt. Maar als ons elftal de wedstrijd had verloren, het had zo maar gekund, dan zou het die nederlaag aan zichzelf te wijten hebben gehad. Want verdedigend opereerde ons elftal vandaag niet erg solide.

In de eerste helft speelde de wedstrijd zich voor een belangrijk deel af op de helft van Wasmeer. En toch werd Wasmeer geregeld in de gelegenheid gesteld om te scoren. Dat gebeurde in de eerste helft ook een keertje, maar toen had ons elftal wel al een 2-0 voorsprong genomen.

Maar voordat die score tot stand was gekomen, werd Wasmeer in staat gesteld te scoren bij enkele vrije schoppen en bij aanvallen over de vleugels waarbij van onze kant bepaald niet resoluut werd verdedigd. Zo kwam ons elftal in de tiende en de twaalfde minuut goed weg bij vrije schoppen voor Wasmeer. In de tiende minuut belandde een vrije schop van Wasmeer tegen de paal. En in de twaalfde minuut ontstond een situatie in het doelgebied waarbij onze verdediging de bal ternauwernood kon wegewerken.

De eerste kans in de wedstrijd was overigens voor Vriendenschaar. In de vierde minuut schoot Michael Soepnel na een genomen corner net langs de verkeerde kant van de doelpaal. En in de negende minuut ging na een door Farid Bouzbib genomen corner de bal weer net naast. In de zestiende minuut, nadat ons elftal een aantal moeilijke momenten had doorgemaakt, opende ons elftal de score. De bij een aanval mee opgestoomde Niek Amelink kreeg de bal van Tibor Veldhuizen aangespeeld en van dichtbij kon hij de Wasmeerkeeper passeren.

Hierna kreeg Wasmeer verscheidene kansen om de stand gelijk te trekken. In de 25e minuut belandde een schot van Wasmeer tegen de paal. In de 28e minuut  kreeg een Wasmeeraanvaller de bal in vrije positie aangespeeld, maar hij maaide over de bal heen.

Drie minutern later vergrootte ons elftal de voorsprong. Een voorzet van links belandde in een gat waarin Servanio Martina opdook en die liet met een hard schot de keeper van Wasmeer kansloos.
Wasmeer kwam twee minuten later weer in de wedstrijd door met een kopbal tegen te scoren en waarbij onze verdediging te veel toe keek.

In de 37e minuut leek Wasmeer zelfs langszij te komen. Bij een scirmmage in het doelgebied van Vriendenschaar ging de bal het doel in. Als de scheidsrechter het doelpunt had goedgekeurd, had ons elftal niet hoeven te mopperen. Maar de goed leidende scheidsrechter had buitenspel geconstateerd, zodart het feest voor Wasmeer niet doorging.

De 2-1 stand voorsprong bleef overeind en werd tot de rust gehandhaafd.

De tweede helft was nog geen minuut oud of het stond toch 2-2. Een aanvaller van Wasmeer werd direct na de aftrap vrije doortocht verleend. Geen enkele speler van Vriendenschaar greep in en uiteindelijk werd ook Rody Honingh gepasseerd. Veel toeschouwers zullen het doelpunt hebben gemist, want men moest nog uit de kantine komen.

In de zestigste minuut kwam Tom Souhuwat als wissel in het veld. Hij stond net in het veld of hij moest met zijn medespelers toezien hoe Wasmeer met een afstandsschot op 2-3 kwam. De bal leek niet geheel onhoudbaar, maar daarover na te praten heeft geen zin, hij lag erin.

Het leek er erop dat ons elftal door deze treffer van Wasmeer wakker werd geschud. Want ineens kwamen er aanvallende acties waarbij Illias Dahri zich onderscheidde. Diverse keren bracht hij de verdediging van Wasmeer in moeilijkheden, maar zijn schoten vlogen steeds langs de verkeerde kant van de doelpaal. Eenmaal troggelde hij de bal van een verdediger af, maar hij kon oog in oog met de keeper van Wasmeer nog maar een zacht schot afleveren. Toch was het Illias die in de tachtigste minuut voor de 3-3 zorgdroeg, nadat hij bij een snelle aanval vanaf de vleugel de bal van Tibor Veldhuizen aangespeeld had gekregen.

Ons elftal geloofde nog in een overwinning. Er deden zich verscheidene hachelijke momenten voor het doel van Wasmeer voor. De klok liep al naar de negentig minuten toe. Weer een aanval in de richting van het doel van Wasmeer. Niek Amelink stoomde, zoals bij het eerste doelpunt opnieuw op. Tijdig ontving hij de bal van Tom Souhuwat en tot grote vreugde van alle Vriendenschaarspelers joeg hij - matchwinner - de bal voor de vierde keer fraai in het doel van Wasmeer. De ploeg uit Hilversum was bij de 3-3 al uitgespeeld en zag in blessuretijd geen kans meer om nog iets aan de stand te doen. Ons elftal ging dus alsnog als winnaar van het veld.

Hooglanderveen verspeelde verrassend thuis punten door 1-1 gelijk te spelen tegen Sporting '70. Daardoor is ons elftal dichter bij Hooglanderveen gekropen.

14.00   Zeist  -   Laren '99  2-2
 14.00  Saestum  -  MSV '19  3-1
 14.00  Brederodes  -  Aurora  4-2
 14.00  HDS  -  De Meer  4-0
 14.00  Vriendenschaar  -  Wasmeer  4-3
 14.00  Hooglanderveen   -  Sporting '70   1-1
 14.00  Roda '46  -  VVZA  1-1

Voor de actuele stand klik op ranglijst.