58'
... (kopbal)

21 februari 2016 14:00

Luinge, R.

Tien hard werkende Vriendenschaarspelers hebben met 0-1 het onderspit gedolven tegen Brederodes. Daarmee kregen onze spelers geen loon naar werken. Overigens was de stormachtige wind die schuin over het veld joeg een grotere tegenstander voor de ploeg, dan het feit dat men bijna een uur lang met tien man moest opereren. Ten slotte was bij Brederodes de keeper een onoverkomelijke sta-in-de-weg.

Goed voetbal was in deze wedstrijd niet mogelijk vanwege de storm over het veld. De bal wilde bij dode momenten nimmer stil liggen. Aan de zijde tegenover de tirbune was de bal nauwelijks binnen te houden. Na afloop vond de scheidsrechter, die de wedstrijd goed geleid had, dat er eigenlijk een spelregel zou moeten bestaan dat bij deze weersomstandigheden een wedstrijd eigenlijk afgelast moet kunnen worden.

De scheidsrechter had er eigenlijk part nog deel aan dat hij na veertig minuten in de eerste helft Abid el Idrissi van het veld moest sturen. Abid die in deze competitie toch al de nodige gele kaarten had verzameld, kon nu het veld verlaten bij achter elkaar twee keer geel vanwege op- en aanmerkingen. En daarmee dupeerde hij zijn team.

In de eerste helft probeerde ons elftal tegen beter weten in,vanwege de storm, het spel op te bouwen, terwijl Brederodes zich beperkte tot soms niet ongevaarlijke tegenstoten, zoals in de twintigste minuut: net naast, en in de 28e minuut:  Rody kon de bal nog net stoppen.

In de 25e minuut had Vriendenschaar een goede kans om de score te openen. Na een overtrreding mocht ons elftal een vrije schop nemen, schuin rechts voor het doel. Abid schoot de bal goed geplaatst in, maar de keeper van Brederodes redde fraai ten koste van een corner.Die leverde ons elftal vervolgens niets op.

Nadat Vriendenschaar met tien man kwam te staan, had Brederodes vlak voor rust de kans om de score te openen, maar nu ging de bal rakelings naast ons doel.

De rust kwam dus met de bekende brilstand.

Het was in de tweede helft niet aan te zien dat ons elftal met een mannetje minder in het veld stond. Veel te vaak smoorden aanvallen echter in goede bedoelingen, doordat de wind te veel vat op de bal kreeg en de bal nauwelijks onder controle was te houden.

In de 54e minuut was Fabian van der Wel dicht bij het openingsdoelpunt, maar hij raakte met zijn schot van dichtbij slechts de lat. Vier minuten later kwam het openingsdoelpunt er toch, maar dan aan de voor ons verkeerde kant.

Brederodes kwam in het bezit van de bal na een afgeslagen Vriendenschaaraanval. De bal werd rechts naar voren gedirigeerd.Rody Honingh kwam te vroeg zijn doel uit, de Brederodesaanvaller zette vanaf de flank voor en Sulejmani van Brederodes kopte de bal in het Vriendenschaardoel. Ja, uitgerekend de Sulejmani die vorig seizoen kortstondig bij Vriendenschaar speelde, maar in alle wedstrijden geen deuk in het bekende pakje boter kon slaan en na een aantal wedstrijden uit het eerste elftal en uit Vriendenschaar verdween.

Na de treffer van Brederodes heeft onze ploeg er van alles aan gedaan om de stand gelijk te trekken. Boaz Souhuwat kwam in de zestigste minuut voor Tibor Veldhuizen in het veld en hij bracht meer snelheid in het spel. Hij had, kort nadat hij in het veld was gekomen, al bijna de gelijkmaker op zijn schoen, maar zijn boogbal ging net over het doel heen.

In de 65e minuut debuteerde Bouke Bakker in ons elftal, waarbij Tom Souhuwat plaatst moest maken.

De ene aanval na de andere ging richting Brederodesdoel. Tussendoor prikte Brederodes met uitvallen terug. In de 76e minuut een scrimmage voor het Brederodesdoel, maar de bal wilde er niet in. In de 82e minuut een razendsnelle uitval van Vriendenschaar, waarbij, via Boaz, de bal bij Wesley Hazendonk kwam. Diens kopbal ging rakelings over. Vijf minuten later wilde Boaz met een listige lob de Brederodeskeeper passeren. Die kreeg zijn vingers nog tegen de bal, die vervolgens corner ging. De corner leverde niks op.

De scheidsrechter liet, toen de negentig minuten vol waren, nog vrij lang doorspelen. Alle aanvallen die Vriendenschaar in die periode nog ondernam, bleken uiteindelijk vruchteloos. Onze ploeg moest zich bij een 0-1 nederlaag neerleggen. Daarmee eindigde de tweede periode voor Vriendenschaar in mineur.

Gezien de andere uitslagen vandaag, moet ons elftal even geen titelaspiraties koesteren. Het elftal is afgezakt naar de vierde plaats. De derde periode moet maar worden aangegrepen worden voor herstel en voorbereiding op de nacompetitie.