60'
90'

14 februari 2016 14:00

Has, H.J.B.

Ons elftal heeft bij Saestum een flink pak voor de broek gekregen. Het werd 5-0 voor de Zeistenaren en op de uitslag viel niets af te dingen. Ons elftal speelde onder barre weersomstandigheden ver beneden niveau, nog maar niet eens gekeken naar de vorm uit het begin van de competitie. Ons elftal struikelde vandaag vooral over zichzelf.

Al na twee minuten kreeg Vriendenschaar een goede kans om de score te openen. Maar Joshua werd hard, te hard, aangepakt. Joshua protesteerde tegen de scheidsrechter, maar dat leverde hem alleen maar een gele kaart op.

Langzamerhand begon Saestum druk uit te oefenen, terwijl ons elftal niet erg rustig speelde. In de elfde minuut ontsnapte ons elftal toen de bal bij een schot van Saestum tegen de onderkant van de lat aan kwam maar niet de doellijn passeerde.
In de negentiende minuut werd het toch 1-0 toen een Saestumaanvaller alleen voor keeper Rody Honingh verscheen en beheerst scoorde.

Saestum heeft de score geopend: 1-0

Direct na de aftrap kreeg Servanio Martina de kans op de gelijkmaker, maar zijn schot ging net naast. Dit was een van de weinige wapenfeiten van ons elftal, dat naarstig zocht naar zijn vorm.
Saestum daarentegen zat beter in zijn vel en de ploeg zette goede aanvallen op, zoals in de 37e minuut. De aanval van Saestum verliep vloeiend over verscheidene schijven en vervolgens werd Rody kansloos gelaten (2-0).
Vlak voor de rust maakte Saestum er al 3-0 van opnieuw na een vlot lopende aanval. Daarmee onderstreepte Saestum het verschil met ons eigen elftal. Saestum had wat ons elftal ontbeerde: 'scherpte'. 3-0 werd ook de ruststand.

Wie gehoopt had dat ons elftal na de rust als herboren de kleedkamers uitkwam, had het mis. Het teleurstellende spel van vóór de rust werd voortgezet. De spelers vonden elkaar niet of nauwelijks. Dat Saestum er na een kwartiertje in de tweede helft 4-0 van maakte, was dan ook geen verrassing.

Ook na het inbrengen van twee wissels veranderde er weinig in ons elftal. Het liep achter de feiten aan. Saestum gaf na de 4-0 nog één keertje gas door in blessuretijd de einduitslag van 5-0 op het scorebord te zetten, tot verdriet van de Culemborgse aanhang.

14.00   Saestum   -   Vriendenschaar  5-0