... (afstandschot)
75'

31 januari 2016 14:00

Boer, G. de

Vriendenschaar heeft een verdiende 2-1 zege geboekt op het onderaan staande Aurora. Ons elftal begon wat gehavend aan de wedstrijd door schorsing, vakantie en werk. De spelopvatting van ons elftal was goed, maar aan de uitvoering mankeerde het nog al eens.

Een bijzonderheid was dat de vleugels bij Vriendenschaar gelijlkuidend waren bezet. Boaz Souhuwat opereerde op de ene en zijn jongere broer Thom op de andere vleugel. De debuterende Thom speelde een verdienstelijke partij. Boaz was van doorslaggevende betekenis voor de einduitslag.

In de eerste twintig minuten van de wedstrijd gebeurde er vrij weinig. Het enige opwindende moment vond plaats in de twaalfde minuut, toen Michael Soepnel keihard onderuit werd gehaald, gelukkig zonder consequenties. Wel werd de desbetreffende speler van Aurora door de scheidsrechter terecht getrakteerd op een gele kaart.

Het spelbeeld deed wat vrezen voor een uitslag in het voordeel van Aurora. Vriendenschaar was weliswaar de beter spelende ploeg, maar in de combinatie en bij de balaanname ging het toch te vaak mis. De tegenstander hoeft dan maar met een plotselinge ingeving de verhousdingen op zijn kop  te zetten.

In het tweede deel van de eerste helft speelde de wedstrijd zich grotendeels af op de speelhelft van Aurora. Thom Souhuwat kreeg in deze fase, na goed te zijn aangespeeld, een grote kans om de bal langs de doelman van Aurora te koppen, maar hij kreeg de bal niet goed tegen zijn hoofd.

Vriendenschaar kreeg in de eerste helft nog diverse corners te nemen. Eén keer kwam daaruit een schot los, dat de keeper Aurora knap wist te pareren door in de benedenhoek te duiken. Weer een corner voor Vriendenschaar.

In de 33e minuut kwam uit een van de corners voor Vriendenschaar een aanval voort, waarbij Fabian van der Wel Boaz Souhwat wist te bereiken. Deze ging op snelheid door en passeerde de keeper van Aurora met een beheerst schot: 1-0.

Nog meer hoekschoppen voor Vriendenschaar leverden hierna niks meer op, waardoor beide ploegen met 1-0 voor Vriendenschaar gingen rusten.

In de tweede helft zette het spelbeeld van de tweede helft zich voort. Een sterker Vriendenschaar dat echter de meerderheid niet wist uit te drukken in het verhogen van de voorsprong. Daarvoor liep het in de combinatie en aanvallend niet zo soepel.
Ja en dan kijk je in de 53e minuut toch tegen een 1-1 stand aan. De bal was uit een afgeslagen aanval van Aurora toch weer bij een speler van Aurora terecht gekomen. Deze haalde van grote afstand uit en joeg de bal achter keeper Rody Honingh. Die viel nog wel naar de goede hoek, maar was desalniettemin kansloos (1-1).

Het pleit voor ons elftal dat het niet bij de pakken ging neerzitten. Onze spelers werkten hard, maar niet altijd met de vereiste precisie. Tot het moment dat Boaz Souhuwat de bal oppikte en de verdediging van Aurora zijn hielen liet zien. Er volgde in de vijfenzeventigste minuut een pass op Wesley Hazenberg die de 2-1 intikte.

Ons elftal ging op zoek naar de 3-1 en gelet op het aantal corners dat Aurora moest wegwerken (tien is niet teveel gezegd) had die 3-1 ook moeten vallen. Dat gebeurde echter niet. Aurora probeerde met een slotoffensief nog een punt uit de wedstrijd te halen. Dat lukte bijna bij een plotseling schot in de 88e minuut van de officiele speeltijd. Rody Honingh had echter een knappe reflex in huis en voorkwam daarmee erger.

Gezien de blessurebehandelingen in de tweede helft liet de scheidsrechter nog vrij lang doorvoetballen, maar echt in de problemen kwam ons elftal niet meer.

Een wat moeizame overwinning op een vrij zwakke tegenstander, maar de punten zaten wél in de knip. En daamee maakte ons elftal gelukkig een einde aan een mindere periode vlak voor en na de winterstop..

14.00  Roda '46         -   De Meer  1-1

Klik op ranglijst voor de actuele stand.

Voor de andere seniorenteams was er maar een beperkt competitieprogramma. Alleen zaterdag 4 en vrouwen 1 zouden dit weekeinde in actie komen. Uiteindelijk werd de wedstrijd van zaterdag 4 afgelast.