60'
75'

24 januari 2016 14:00

Baist, M.

Vriendenschaar heeft na een uiterst matige voorstelling met 1-3 van HDS verloren. Ons elftal was vandaag geen schim van de ploeg die zo voortvarend aan de competitie begon. HDS dat evenmin hoogstaand voetbal speelde, maakte wel drie doelpunten en kwam alleen daardoor al de overwinning toe. Ons elftal verspeelde daardoor tevens de koppositie aan Hooglanderveen.

In de eerste tien minuten van de wedstrijd leek het er nog wel op dat ons elftal HDS onder de duim kon houden. Wel ontsnapte ons elftal aan een achterstand in de elfde minuut bij een vrije schop van HDS. Keeper Rody Honingh kon de bal echter bekwaam uit het doel boksen ten koste van een corner, die leidde tot nog een tweede corner. Bij deze laatste corner van HDS kwam de bal tegen de binnenkant van de paal. De bal kon hierna uit onze defensie worden weggewerkt en leidde tot een uitbraak waarbij Servanio Marina in een kansrijke positie oog in oog met de keeper van HDS kwam te staan. Maar Servanio wist geen goed raad met de bal. Deze kwam tegen de keeper van HDS aan en er zat voor ons elftal niet meer in dan een corner.

In de eerste helft moest Marcel Uding nogal eens het veld in om een geblesseerde speler op te lappen.

In de eerste helft waren er nog twee kansen voor ons elftal waar meer mee gedaan had kunnen worden. In de 28e minuut brak Michael Soepnel door maar vervolgens wist hij geen raad meer met de bal. En in de veertigste minuut probeerde Servanio met een wippertje de keeper van HDS te verschalken, maar ook hier ontbrak het aan de afronding.

Servanio ziet een kans in rook opgaan.

Direct daarop was er een uitval van HDS. Het schot dat daarbij werd afgevuurd werd nog wel gestopt door Rody Honingh, maar de terug in het veld gebokste veld werd daarna ten tweede male en wel met resultaat in het Vriendenschaardoel geschoten: 0-1.
Direct na de aftrap kreeg Abid el Idrissi nog een kans om de stand snel gelijk te trekken, maar de 1-1 bleek er toch niet in te zitten. Zodoende ging ons elftal de rust in met een 0-1 achterstand.

Farid Bouzbib zet een actie vanaf de zijlijn in.

Direct na de hervatting ontnspte ons elftal aan een grotere achterstsnd toen HDS in één aanval twee keer de lat van het Vriendenschaardoel teisterde. Vriendenschaar deed vertwijfelde pogingen om iterug te komen in de wedstrijd. En dat leek te lukken toen bij een uitbraak Abid el Idrissi zich keurig vrij speelde en vervolgens op Maurice Sporkslede passte, die geen moeite had om de score gelijk te trekken: 1-1.

Het feest leek niet ten einde want in dezelfde minuut was er nog een blauwzwarte aanval, De keeper van HDS voorkwam een tweede Vriendenschaartreffer door buiten het strafschopgebied hands te maken.

De keeper ontneemt Abid een kans door buiten het strafschopgebied hands te maken. De HDS-keeper kreeg hiervoor rood.

Hij mocht met rood het veld verlaten. Het duurde dire minuten voordat de reservekeeper van HDS onder de lat kon plaatsnemen en een veldspeler van HDS uiteraard van het veld diende de af te stappen. Abid nam in de zevenenvijftigste minuut de toegekende vrije schop. Waar Abid vaak wel raad weet met zo'n kans, schoot hij ditmaal de bal over het HDS-doel.

Abid schiet de bal bij de  vrije schop over het HDS-doel.

Het nu met tien man spelende HDS kreeg in de zestigste minuut op de rechterflank een vrije schop te nemen. De bal kwam strak voor het Vriendenschaardoel waar een andere HDSér de bal van dichtbij in ons doel werkte.

Ons elftal probeerde vruchteloos de gelijkmaker te forceren. Op dit niveau is manmeersituatie niet de garantie dat dit zou gaan lukken. Het werd zelfs onrustig in het veld toen Abid dit maal naar onze mening ten onrechte een gele kaart van de scheidsrechter kreeg. Abid was al bezig met de afronding van een Vriendenschaaraanval toen de scheidsrechter affloot wegens buitenspel of een overtreding. Geen gele kaart waard. Het leek nog erger te worden toen Abid bij een volgende aanval het hoofd van zijn tegenstander raakte. Er was van geen opzet sprake en de scheidsrechter liet ditmaal een kaart achterwege.

Tibor Veldhuizen probeert nog wat, zonder resultaat.

De nederlaag van ons elftal werd een feit toen HDS in de vijfenzeventigste minuut, maar nu van rechts del bal hard en laag in het Vriendenschaardoel schoot: 1-3.

In deze stand kwam geen verandering meer omdat ons elftal deze middag de wedstrijd zonder zelfvertrouwen afsloot.

Niet alleen verloor ons elftal de wedstrijd, maar ook de koppositie. En dat notabene aan Hooglanderveen dat bij de start van de competitie nog een 7-1 nederlaag van ons elftal aan de broek kreeg. De zestiende eeuwse schrijver Brederodes - wie kent hem nog -  zei het al: 'Het kan verkeren'.

Ons elftal zal zich snel moeten herpakken wil het nu niet verder achterop raken. Volgende zondag wacht, opnieuw thuis, Aurora uit Werkhoven.

Voor de stand, klik op ranglijst.

Van de andere seniorenteams bleven zaterdag 2 en zondag 3 komend weekeinde nog op stal. Voor de andere teams waren de volgende wedstrijden gepland: