90'
... (penalty)

6 december 2015 14:00

Ozyar, F.

Ons eerste elftal heeft een zure 1-2 nederlaag geleden. Ons elftal werkte in de tweede helft hard om de 1-1 stand uit de eerste helft om te buigen naar een 2-1 voorsprong. VVZA was uitgevoetbald en het wachten was op de winnende treffer aan Culemborgse zijde. Maar in de 89e minuut vergaloppeerde onze verdediging zich. Een duidelijke overtreding honoreerde de scheidsrechter met een strafschop voor VVZA. Die werd benut en daardoor ging VVZA met de winst strijken.

De eerste kansen in de wedstrijd waren voor ons elftal. In de vierde minuut werd na een vrije schop rakelings naast geschoten. Een minuut later een snelle aanval waarbij Maurice Sporkslede net naast kopte. Een minuut later schoot VVZA bij een tegenaanval de bal  rakelings over ons doel.

In deze fase stond onze defensie te schutteren. In de elfde minuut ontsnapte ons elftal nog aan een achterstand bij een corner van VVZA. Maar in de 13e minuut kwam VVZA op voorsprong doordat er van onze kant niet goed werd opgelet. Een vleugelschot, dat die naam niet eens mocht dragen, verdween zo maar in ons doel. Niemand greep in: 0-1.
In deze periode was de balaanname slecht en in de combinatie ging het evenmin naar wens. Het zag er naar uit dat VVZA eerder op 0-2 zou kunnen komen dan Vriendenschaar op 1-1. Toch kwam die laatste score er.

Nadat Vriendenschaar en VVZA elk een paar aardige kansen om zeep hadden geholpen, was er een vloeiende aanval van ons elftal. De bal bereikte Maurice Sporkslede aan de rechterkant. Die zette de bal op maat voor, waarna Faridd Bouzbib in de 36e minuut van dichtbij de gelijkmaker kon scoren. Er hing volgens diverse waarnemers een buitenspellucht aan deze tegentreffer. Maar waar de grensrechter van VVZA al een paar keer ten onrechte voor buitenspel had gevlagd, hechtte de scheidsrechter nu weinig waarde aan zijn protest.

Tegen het einde van de eerste helft kreeg VVZA nog vier corners achter elkaar te nemen, maar een tweede Amersfoortse treffer bleef achterwege. De rust kwam derhalve met 1-1.

Direct na de hervatting kreeg VVZA nog een paar leuke kansen om op 1-2 te komen. Bij een spelsituatie werd in onze verdediging de bal al koppend niet goed weggewerkt. Er volgde een boogballetje van VVZA, dat over onze keeper heen ging, maar ook over ons doel en in het bovennet eindigde. In de vijftigste minuut ontsnapte ons elftal aan een achterstand toen de bal door VVZA rakelings werd overgekopt.

Ons elftal kreeg aanvallend meer en meer greep op de wedstrijd, terwijl VVZA uitgevoetbald leek.
In de 52e minuut een scrimmage voor het VVZA-doel, maar VVZA wist de bal toch uit de defensie weg te werken.

In de zestigste minuut kwam Boaz Souhuwat in het veld voor Maurice Sporkslede. De aanvalskracht nam toe. Illias Dahri schoot twee minuten later de bal over het VVZA-doel. Vier minuten later leek Boaz van dichtbij te kunnen scoren, maar de keepr van VVZA redde miraculeus. De bal was nog niet weggewerkt. Er volgde een onoverzichtelijke situatie voor de doelmond van VVZA,waarbij volgens velen een penalty aan Vriendenschaar had kunnen worden gegeven. De scheidsrechter gaf echter geen krimp.

In de 72e minuut maakte Servanio Martina zijn rentree na enkele weken blessureleed. In de 83e minuut kwam VVZA met tien man te staan, toen een van de spelers een tweede gele kaart kreeg.
Vriendenschaar zette steeds meer druk en het wachten was op de verdiende 2-1. In de 85e minuut leek VVZA defnitief geslagen, maar de bal, na een schot vn Boaz, raakte de onderkant van  de rechterpaal.

Een spaarzame tegenaanval van VVZA leidde de nederlaag van Vriendenschaar in. Met een harde charge werd een VVZA-speler neergelegd, waarop de scheidsrechter een penalty toekende. Volgens een aantal supporters was de overtreding buiten het strafschopgebied begaan, maar de scheidsrechter zag dat toch anders. De penalty werd feilloos benut, hoewel de bal nog recht door het midden ging.

In blessuretijd heeft ons elftal er nog alles aan gedaan om een gelijkspel uit het vuur te slepen. Mede door goed ingrijpen van de VVZXA-keeper kwam de gelijkmaker er niet. Ons elftal moest genoegen nemen met een pijnlijke nederlaag. Doordat Zeist van Hooglanderveen won, bleef ons elftal nog wel koploper. Maar van de vier wedstrijden uit de tweede periode is er een schamele oogst van twee wedstrijdpunten.

Saestum  -   Roda '46  4-0
 Aurora  -  MSV '19  1-2
 Brederodes  -  De Meer  0-3
 HDS  -  Laren '99   2-1
 Vriendenschaar  -  VVZA  1-2
 Hooglanderveen   -  Zeist  1-2
 Sporting '70  -  Wasmeer    1-0