49'

15 november 2015 14:00

Bos, N.P.

Stan van de Wiel stopt al na vijf minuten een penalty.

Ons eerste elftal heeft net als vorige week met 2-2 gelijk gespeeld en evenals vorige week werd een 2-0 voorsprong uit handen gegeven. Desalniettemin mocht ons elftal tevreden zijn met dit gelijke spel, het had ook anders kunnen uitpakken,

De vlaggen hingen halfstok vanwege de dramatische gebeurtenissen in Parijs.

Er stond een stormachtige wind dwars over het veld. Die wind was een onsje minder in de tweede helft, maar toen kwam er een flinke portie regen uit de lucht. Door de extreme weersomstandigheden was goed voetbal eigenlijk niet mogelijk. Wellicht had ons elftal, dat het van verzorgd spel en goede combinaties moet hebben, nog de meeste last van de barre weersgesteldheid. Ons elftal had voorts te kampen met nogal wat blessures. Zo was in het doel onze vaste keeper Rody Honingh wegens een blessure vervangen door Stan van de Wiel.

Onze debuterende Stan vervulde al na enkele minuten een heldenrol, toen Zeist, wegens vasthouden van een van zijn spelers in het doelgebied,een penalty mocht nemen. Het was pas de vierde minuut. Het duurde daarna nog twee minuten voordat de officiele penalty genomen kon worden. Want de bal wilde door de keiharde wind maar niet stil liggen. Herhaalde malen probeerde de scheidsrdhter de bal op de penaltystip te houden, maar elke keer rolde die weg. En de bal rolde ook weer,toen de speler van Zeist de bal in het doel schoot. De scheidsrechter besliste daarom dat de penalty overgenomen diende te worden.  De voor de tweede keer genomen penalty was echter een prooi voor Stan. Hij blokkeerde de bal, die hierna van dichtbij opnieuw werd ingeschoten. Maar toen blokte Stan de bal opnieuw en kon onze verdediging hierna de bal wegwerken.

Lange tijd gebeurde er hierna niet zo veel, al was inmidels wel duidelijk dat van de Zeistaanval veel dreiging uit ging. De eerste slag was echter voor ons elftal toen Farid Bouzbib in de 22e minuut in het strafschopgebied werd neergelegd. De scheidsrechter wees zonder aarzelen naar de penaltystip. Farid nam de penalty vlekkeloos en het was 1-0.

Vier minuten later stond het zelfs 2-0. Bij een aanval over rechts zette Boaz de bal voor en wist Joshua Cohen de bal in te koppen: 2-0.

In de 33e minuut was het bijna 3-0, toen een hakballetje van Boaz Souhwat net naast het Zeist doel ging. Het derde doelpunt van de wedstrijd kwam er toch, maar helaas voor ons elftal viel die aan de verkeerde kant. Bij een aanval van Zeist in de 40e minuut waagde een van de Zeistaanvaller een schot van behoorlijk grote afstand. En hoewel Stan van de Wiel naar de bal uitviel, moest hij toezien dat deze toch, wellicht meegedragen door de wind, in het doel belandde: 2-1.

Dit was ook de ruststand.

Snel na de rust kwam Zeist langszij. Een schuiver vanaf de linkerflank was Stan te machtig. Hij viel nog wel naar de goede hoek, maar de bal ging over zijn nanden toch het doel in: 2-2.

Van goed voetbal was onder de gegeven weersomstandigheden niet echt sprake. Maar de spanning vergoedde veel, althans voor de neutrale toeschouwer. Voor de ware supporter was het een 'griezelige' wedstrijd omdat je telkens beducht moest zijn voor een onverwacht doelpunt, al of niet veroorzaakt door storm en regen.

In de 58e minuut ontsnapte ons elftal, toen de bal van dichtbij door Zeist werd ingeschoten. Maar Stan van de Wiel had een knappe reflex in huis,.

Ons elftal kreeg een viertal vrije schoppen te nemen die niets opleverden, hoewel een paar ballen van Abid rakelings over het doel van Zeist vlogen. In de 82e minuut mocht Zeist een corner nemen waarbij Stan mis tastte, maar onze verdediging de bal toch nog kon wegwerken. En in de 88e minuut had onze goalie mazzel dat bij een inzet van Zeist de bal via zijn voet met effect net naast het doel vloog,  wel ten koste van een corner.

In de slotfase kregen beide elkftallen nog kansen om het winnende doelpunt te scoren. De aanval van Zeist zette af en toe veel druk, maar onze defensie bezweek niet., ook niet bij een corner die in de 90e minuut werd genomen. In blessuretijd liep Farid Bouzbib nog tegen een tweede gele kaart op. Maar de wedstrijd duurde nog maar kort, zodat Zeist een numerieke meerderheid niet meer kon uitbuiten.

Uitslag 2-2 en met dit gelijke spel mochten beide ploegen vrede hebben. Hooglanderveen sloop op de tweede plaats dichterbij doordat met 2-0 van VVZA werd gewonnen.

Saestum  -  De Meer  3-3