Bouzbib (penalty)
82'

1 november 2015 14:00

Dumont, R.W.H.J.

Vriendenschaar heeft met 4-2 verdiend gewonnen van MSV '19. Pas in de 82e minuut werd de wedstrijd definitief beslist, doordat Farid Bouzbib een penalty kon benutten.

Al in de vierde minuut kreeg Vriendenschaar de kans om op 1-0. Er werd niet ver van de zestien meter een vije schop aan ons elftal toegekend. En als Abid el Idrissi zich achter de bal zet, weet je het maar nooit. Helaas schoot hij in de muur van MSV. die door de scheidsrechter eerst op de vereiste afstand was gezet. Twee minuten later kreeg MSV ook een vrije schop toegekend. Opnieuw zette de scheidsrechter eerst de spelers van Vriendenschaar op afstand. De MSV-speler die hierna de vrije schop nam, had meer succes dan Abid. want met een fraaie boog verdween de bal in het Vriendenschaardoel: 0-1.

In de elfde minuut had ons elftal een goede kans om de stand recht te trekken. Na een voorzet belandde de bal bij de mee opgerukte Martijn Wuite. Die nam de bal uit de lucht meteen op de slof, maar zijn harde schot belandde in het zijnet.

Een knal van Martijn Wuite belandt in het zijnet.

Vij minuten later kwam ons elftal toch langszij. De bal belandde, na een genomen corner, bij Servanio Martina. De maakte weer eens gebruik van zijn uitschuifbare benen, waardoor hij met een geplaatst 'tikkie' de bal tussen allerlei verdedigers in het MSV-doel schoof. De in de loop van de wedstrijd uitstekende keeper van MSV werd ook verrast door het uitschuifbeen van Servanio.

Servanio Martina had weer eens uitschuifbare benen.

In de 17e minuut verraste MSV onze defensie en kon een vrij staande speler nog maar net van een tweede doelpunt worden afgehouden. Een minuut later stond het 2-1 voor Vriendenschaar. Abid kreeg de bal door een pass die door het midden keurig was aangespeeld. Hoewel door zeker drie man van MSV op de huid gezeten, wist Abid juist op tijd de MSV-keeper te passeren 2-1.

Abid, met rechts Servanio, was een plaag voor de defensie van MSV

In de 21e minuut verrichtte de keeper van MSV een mooie save zodat verder onheil voor MSV kon worden voorkomen na een vrije trap van Vriendenschaar.
Na dertig minuten spelen dook Joshua Cohen na een aanval vlak voor de keeper van MSV op, maar het beslissende tikje bleef uit.

Hoewel Vriendenschaar intussen de betere ploeg was, kwam het antwoord toch van MSV. Aan de rechterflank werd te veel ruimte geboden. Defensief werd er niet adeuqaat ingegrepen. Er volgde een voorzet van de rechtervleugel, die een geheel vrij staande MSV'er bereikte en die met een strak schot 2-2 maakte.

Een ver opgerukte Niek Amelink brengt de keeper van MSV in moeilijkheden.

In de 42e minuut werd Abid wederom goed aangespeeld,. Abid stoomde op naar het MSV-sdoel en met een mooi wippertje maakte hij 3-2. De 4-2 zat er voor de rust ook aan te komen toen Servanio een mooie kans kreeg. Helaas werd deze om zeep geholpen, waardoor de rust met een 3-2 voorsprong kwam.

In de tweede helft was Vriendenschaar vanaf het hervattingssignaal de betere ploeg, maar de 3-2 bleef maar op het scorebord staan. Dat was zeker niet geruststellend gezien de MSV-doelpunten uit de eerste helft.

Elke vijf minuten viel er wel een schot te noteren dat ons elftal in veuilige haven zou kunnen brengen.  Joshua en Abid hadden mogelijkheden, maar vonden de keeper van MSV op hun weg.
In de 62e minuut een uitgelezen mogelijkheid om de wedstrijd definitief binnen te loodsen. Vriendenschaar kreeg een strafschop te nemen. Abid zette zich achter de bal, maar hij schoot te veel door het midden en de keeper van MSV wierp zich met succes  in de baan van het schot.

Een doorbraak van Joshua leidde niet tot resultaat.

MSV bleef positief voetballen. In de 68e minuut moest Rody Honingh twee keer achtereen een inzet van MSV uit de linkeronderhoek halen, de tweede keer ten koste van  een corner.  Die leverde MSV niks op.

Nadat ons elftal weer enkele mogelijkheden had gekregen om uit te lopen, viel de beslissing in de 82e minuut. Hoerwel MSV luid en tevergeefs protesteerde, ging de bal opnieuw op de stip nadat Michael Soepnel in het strafschopgebied ten val was gebracht. Nu nam Farid Bouzbib de penalty en ditmaal was de MSV-goalie kansloos. 4-2.

Michael Soepnel is ten van gebracht. Penalty!

In de slotfase had ons elftal enkele mogelijkheden om een fraaiere uitslag op het scorebord te zetten. Boaz Souhuwat schoot echter van dichtbij hoog over. Een grotere overwinning zou echter wel  geflatteerd zijn geweest. Het bleef bij 4-2.

Hoe het ook zij, de eerste periode is door ons elftal vlekkeloos gespeeld. Alle acht wedstrijden werden in overwinninge omgezet. Gezien de uitslagen van deze zondag staan alle tegenstanders al op een grote achterstand in punten. Opvallend is echter dat Hooglanderveen, dat in de eerste competitiewedstrijd van dit seizoen, door ons nog met 7-1 werd weggevaagd, nu op de tweede plaats staat. Hooglanderveen heeft geen wedstrijd meer verloren, wel werd nog puntverlies geleden door twee gelijke spelen.

Zeist  -   VVZA  3-4
 Saestum  -  Aurora  7-1
 Brederodes  -  Sporting '70   3-1
 HDS  -  Wasmeer  3-1
 Vriendenschaar   -  MSV '19  4-2
 Hooglanderv  -  De Meer  2-1
 Roda '46  -  Laren '99  0-1

Zaterdag en zondag stond voor de andere seniorenteams het volgende op het programma: