86'
Joshua Cohen (schot)

18 oktober 2015 14:00

Kooij, K

Vriendenschaar heeft een belangrijke 1-3 zege geboekt op Wasmeer en heeft op glorieuze wijze het kampioenschap van de eerste periode binnengehaald. De overwinning heeft even aan een zijde draadje gehangen, toen Wasmeer in de 72e minuut gelijk maakte. Gelukkig kon ons elftal door twee doelpunten van Michael Soepnel en Joshua Cohen de zege naar zich toehalen in een van beide kanten aantrekkelijk gespeelde wedstrijd.

Vriendenschaar begon met Wesley Hazenberg in de spits en Joshua Cohen op de bank. Laatstgenoemde had de afgelopen week niet getraind.

Nadat beide ploegen elkaar afgetast hadden, was de eerste gevaarlijke situatie voor het Vriendenschaardoel. Een schot van Wasmeer ging net over de lat, maar was door onze verdediging aangeraakt. Corner dus. De bal werd door Wasmeer opnieuw ingeschoten, maar ging nu net naast.

Een minuut later kreeg Vriendenschaar een kans bij een vrije schop. De keeper van Wasmeer pakte de ingeschoten bal klemvast. Echter vier minuten later werd hij kansloos gelaten. Abid el Idrissi ging een combinatie aan met Maurice Sporkslede, ontving de bal terug en met een subtiele voetbeweging liet hij de Wasmeerkeeper kansloos (0-1).

In de loop van de eerste helft ontwikkelde ons elftal een overwicht, zonder dat in doelpunten te kunnen uitdrukken. Ook niet in de 31e minuut toen Abid na een aanval over links inschoot en de keeper van Wasmeer de bal uit de onderhoek wegdook. De bal bereikte hierna Wesley Hazenberg. Die schoot opnieuw richting doel. Daarbij werd hands gemaakt door een speler van Wasmeer, maar dat ontging de scheidsrechter, waardoor er doorgespeeld werd en de bal niet op de stip ging.

In de 35e minuut werd een zware overtreding gemaakt op Martijn Wuite wat de overtredende Wasmeerspeler een gele kaart bezorgde.
Op slag van rust een laatste aanval waarbij Michael Soepnel langs een aantal spelers ging en vervolgens de bal naar Servanio Martina speelde. Diens schot werd geblokt met als gevolg een corner voor ons elftal. die leverde niks meer op.

Vriendenschaar dat de wedstrijd tot nu toe volledig onder controle had, ging met een 0-1 voorsprong rusten.

In de tweede helft kwam Joshua Cohen dan toch in het veld en bleef Wesely Hazenberg nu aan de kant. De wedstrijd werd aantrekkelijker doordat beide ploegen het tempo opvoerden. Wasmeer ging ook meer druk uitoefenen dan in de eerste helft. In het eerste kwartier van de tweede helft moest Rody Honingh knap redden nadat een schot van Wasmeer over onze defensie heen was gegaan.
In de 72e minuut moest Rody toch capituleren. Wasmeer mocht een vrije schop nemen. De bal werd in de Vriendenschaarmuur van richting veranderd. Rody raakte de bal nog wel, maar de bal verdween toch in het net (1-1).

Het antwoord van Vriendenschaar liet gelukkig niet lang op zich wachten toen Michael Soepnel vier minuten later de bal kreeg en vanaf zo'n 35 meter een schot loste dat de keeper van Wasmeer volstrekt kansloos liet (1-2).

In de 86e minuut werd Abid op de huis gezeten door een Wasmeerspeler, maar hij bleef in bal bezit en slaagde erin om onder druk Joshua Cohen aan te spelen die de 1-3 scoorde.
In de 88e minuut een prachtige aanval, waarbij Servanio de bal op maat afspeelde op Joshua. Diens kopbal ging rakelings over het Wasmeerdoel.
Het was echter duidelijk dat ook deze wedstrijd voor ons in de knip zat.

Wellicht wilde de goed leidende scheidsrechter Wasmeer nog een kans gunnen, want hij liet liefst negen minuten na de officiele speeltijd doorspelen.De enige verandering die nog tot stand kwam was de wissel van Abid. Die maakte in de 93e minuut nog even plaats voor Boaz Souhuwat. Eigenlijk net te laat omdat even daarvoor Abid wegens aanmerkingen op de leiding een gele kaart had gekregen. Rechtstreeks gevolg hiervan is dat Abid de bekerwedstrijd van a.s. zaterdag vanaf de kant mag bekijken. Hij is namelijk voor één wedstrijd geschorst.

Een fraaie overwinning waardoor het periodekampioenschap van de eerste periode officieel ons deel werd. Zes punten voorsprong op Zeist en zeven op runner up Hooglanderveen!

Komende zondag is er geen competitievoetbal en speelt ons elftal zaterdag 24 oktober om 17.00 uur tegen zaterdag derdeklasser Lopik. Woensdag 21 oktober speelt Vriendenschaar onder de 23 jaar een thuiswedstrijd tegen IJFC onder de 23. Aanvang 20.30 uur. Zondag 1 november speelt Vriendenschaar voor de competitie thuis tegen MSV '19. Het is de laatste wedstrijd uit de eerste periode, maar de 'buit', het periodekampioenschap is al binnen.

Ruud Veldhuizen maakte weer een seriwe foto's. Klik hier.

14.00   Aurora  -   Brederodes  4-4
 14.00  Wasmeer  -  Vriendenschaar   1-3
 14.00  VVZA  -  Roda '46  2-2
 14.00  Laren  -  Zeist  3-3
 14.00  De Meer  -  HDS  2-3
 14.00  Sporting '70  -  Hooglanderveen  1-2
 14.30   MSV '19  -  Saestum  1-4