67'
85'

11 oktober 2015 14:00

Geest, W. van der

Vriendenschaar heeft ruim van Sporting gewonnen. Daar Zeist verloor, kan volgende week al het kampioenschap van de eerste periode worden veroverd. Met nog twee wedstrijden voor de eerste periode te gaan, staat ons elftal al zes punten 'los' en het doelsaldo liegt er ook niet om. We mogen gerust van 'weelde' spreken.

Het woord 'weelde' slaat echter niet op de eerste helft van de wedstrijd tegen Sporting. Ons elftal speelde onder zijn normale niveau. De combinaties liepen helemaal niet en defensief maakten we een onzekere indruk. Na acht minuten kwam Sporting al op een 0-1 voorsprong. De aanval van Sporting kon zo maar door de verdediging van ons elftal lopen. Er werd niet voldoende ingegrepen en de bal werd ook eenvoudig in het doel geschoven: 0-1.

De supporters zagen de bui al hangen, zeker toen na de 0-1 er geen verbetering in ons spel zichtbaar werd. De opluchting kwam echter in de 32e minuut. Abid el Idrissi werd een aantal meters buiten het doelgebied neergelegd ten koste van een vrije schop. Abid nam die zelf. Zijn schot op het doel was niet hard, maar wel zuiver geplaatst, waardoor de keeper van Sporting kansloos was (1-1).

Ons elftal ontworstelde zich enigszins aan het matige spel, maar had toch twee forse overtredingen, c.q. gele kaarten nodig om de rust met 1-1 te halen.

Er stond in de tweede helft een veel beter Vriendenschaar op de mat. En zeker vanaf de negende minuut na rust. Ons elftal mocht een corner nemen die door de verdediging van Sporting weliswaar werd weggewerkt, maar vervolgens bij Michael Soepnel belandde. Die plaatste de bal opnieuw in de doelmond van Sporting en vervolgens was het Martijn Wuite die van dichtbij kon scoren: 2-1.

Na dit doelpunt was Sporting eigenlijk van slag. Sporting was ineens niet meer in staat om tegengas te bieden. Daarentegen rolde de ene na de andere aanval richting het Sportingdoel.
In de twaalfde minuut had Farid Bouzbib al de kans om de voorsprong uit te bouwen, maar hij schoot de bal in goede positie toch nog over het doel van de Utrechters.

In minuut 67 bracht Maurice Sporkslede, ingevallen voor Boaz Souhuwat, de bal op. Hij passeerde twee Sportingspelers op rij. Vervolgens legde hij de bal terug op Michael Soepnel, die met een prachtig schot in de linkerbovenhoek de keeper van Sporting volslagen kansloos liet :3-1.

Ons elftal was niet meer af te stoppen. Drie minuten na de 3-1 schoot Joshua Cohen de bal net voorlangs het Sportingdoel. En in de 74e minuut werd Fabian van der Wel slechts door een zware ovetreding van een spelvoortzetting afgehouden. De overigens goed leidende, jonge scheidsrechter zag niet wat er achter zijn rug gebeurde.

In de 85e minuut voltrok Vriendenschaar definitief het vonnis over Sporting. Wesley Hazenberg, in de tachtigste minuut de vervanger van Abid,, werd vlekkeloos op maat bediend door Michael Soepnel. Van dichtbij kon Wesley de 4-1 scoren. Er werd geprotesteerd voor buitenspel, maar het doelpunt was een glaszuivere. Hoewel de scheidsrechter nog even naar de grensrechter van Sporting toeging, ging de bal toch naar de middenstip.

Geen twijfel meer mogelijk, ons elftal had de wedstrijd op zak. Gezien het aandeel van Michael Soepnel in de score, roepen we hem uit tot 'man of the match''.

Zeist verloor zeer verrassend met 3-5 van De Meer. Wasmeer ging ten onder bij Hooglanderveen en Roda '46 en MSV speelden gelijk. Door deze gang van zaken heeft ons elftal een grote voorsprong van zes punten op de achtervolgers genomen. Het betekent dat ons elftal nog maar één punt uit twee wedstrijden nodig heeft om kampioen van de eerste periode te worden. En dan is er zelfs nog het uitstekende doelsaldo.

De eerstkomende wedstrijd uit  is echter niet mis. Wasmeer mag een zware tegenstander worden genoemd, hoewel de ploeg in deze fase toch wat achterop is geraakt.

Zeist  -   De Meer  3-5
 Saestum  -  Brederodes  3-1
 HDS  -   Aurora  4-0
 Vriendenschaar  - Sporting '70   4-1
 VVZA  -  Laren '99  4-1
 Hooglanderveen   -  Wasmeer  4-2
 Roda '46  -  MSV '19  2-2