47'
71'

4 oktober 2015 14:00

Kampen, N. van

Vriendenschaar heeft een overtuigende overwinning op Brederodes uit geboekt. Het werd 0-3 en dat met de wetenschap dat ons elftal met negen man de wedstrijd diende uit te spelen. Vriendenschaar hield ook in ondertal en na een belegering van Brederodes stand en gaf de inmiddels bereikte 0-3 voorsprong niet uit handen.

Nadat de bal in de beginminuten wat over en weer was gegaan, vond er voor het Vriendenschaardoel een scrimmage plaats, waarbij de bal tot drie keer werd ingeschoten. Uiteindelijk wist Rody Honingh de bal te pakken te krijgen. Uit de tegenaanval die direct hierop volgde werd de bal nog net voor de doellijn weg getrapt en tot hoekschop verwerkt waar verder niks uitkwam.

In de twaalfde minuut zette Vriendenschaar een aanval over links op, waarbij Martijn Wuite en Michael Soepnel waren betrokken. De laatste speelde de bal op Servanio Martina en die wist heel beheerst de score te openen: 0-1 voor Vriendenschaar.

Na de openingstreffer was Vriendenschaar de bovenliggende partij. In de 28e minuut was er weer een aanval over links, waar Michael Soepnel opnieuw bij was betrokken. Dit keer speelde hij Joshua Cohen aan. Die passeerde een mannetje en ondernam vervolgens een solo die hij afrondde met een venijnig schot. De keeper van Brederodes kon de bal nog net uit de benedenhoek tikken.

Twee minuten later ontsnapte ons elftal aan de gelijkmaker toen een kopbal van Brederodes, na een corner, rakelings naast ons doel ging.

Op slag van rust had Vriendenschaar nog een mooie kans. Samad Ramdani speelde op Joshua. Diens schot werd echter opnieuw onschadelijk gemaakt door de keeper van Brederodes.

Rust derhalve 0-1

De tweede helft begon spectaculair, zowel in positief als in negatief opzicht voor Vriendenschaar.
Tolunay Sezer was in de rust gewisseld voor Boaz Souhuwat. Deze vierde zijn rentree in deze competitie met onmiddellijk een doelpunt. Niek Amelink zond in de tweede minuut na rust de bal naar Abid el Idrissi. Via de rug van een Brederodesspeler kwam de bal in de voeten van Boaz en die wist er wel raad mee: 0-2.

Drie mnuten later kreeg Samad Ramdani een rode kaart van de scheidsrechter voorgeschoteld. Het was twijfelachtig of Samad wel een elleboog had uitgedeeld bij een duel, maar de scheidsrechter was van zijn gelijk overtuigd. Het leidde tot een opstootje waarbij Abid ook een gele kaart kreeg.
Een nieuwe gele kaart werd hem daardoor fataal. Die kreeg hij in de 65e minuut wegens opmerkingen aan het adres van de scheidsrechter. Ook Abid kon vertrekken en Vriendenschaar zag zich geplaatst voor de zware opgave om de 0-2 voorsprong met negen man over de streep te trekken. Maar er liep iemand in het veld bij Vriendenschaar die meende aan alle onzekerheid  toch maar snel een einde te moeten maken.

In de 71e minuut werd de bal uit de verdediging van Vriendenschaar weggewerkt. Een hoge bal naar voren die Boaz aan de rechterzijlijn met een omhaal binnen wilde houden. Deze omhaal was echter zo krachtig en ook nog geplaatst dat de keeper van Brederodes de bal verbaasd achter zich in het doel hoorde vallen: 0-3. Verbazing alom en niet het minst bij Boaz zelf maar Vriendenschaar zat nu toch min of meer op rozen.

Uiteraard begon Brederodes met de moed der wanhoop aan een belegering van het Vriendenschaardoel. Maar met man en macht werd met beheerst verdedigen stand gehouden, ook nadat Harry Buur Illias Dahri en Wesley Hazenberg als wissel had ingebracht.

Kortom, het bleef 0-3 en gelet op de uitslagen uit de andere wedstrijden liep het ongeslagen eerste elftal verder uit,