4 - 3

Saestum 1 (zon)

27 september 2015 14:00

Alhaddad, N.

Vriendenschaar heeft een moeilijke middag beleefd tegen het zwak geachte Saestum. Want tegen alle verwachtingen in namen de Zeistenaren vlot een 0-2 voorsprong. En in de tweede helft moest Vriendenschaar nog eens een 1-3 achterstand goed maken. Voor de neutrale toeschouwer was het een opwindende pot. Voor de eigen supporters een wedstrijd om een hartverzakking van te krijgen. Uiteindelijk kwam alles op zijn pootjes terecht.

Al na drie minuten spelen had Vriendenschaar de leiding kunnen nemen door Joshua Cohen. Michael Soepnel had hem vlekkeloos aangespeeld, maar Joshua schoot vrij staande, de bal toch rakelings over het Saestum doel.

Actie met Joshua Cohen

Vier minuten later mocht Saestum een corner nemen. De spits van Saestum kon de bal van dichtbij en niet erg gehinderd inkoppen: 0-1.

In de veertiende minuut werd de spits van Saestum direct en goed aangespeeld. De verdedigers van Vriendenschaar konden hem niet afstoppen en met een droge knal lag de bal opnieuw in het Vriendenschaardoel: 0-2.

In de Vriendenschaardefensie, waar de geblesseerde Tibor Veldhuizen toch wel werd gemist, brak vermoedelijk enige paniek uit. Het werd in ieder geval erg onrustig en onzeker. En ook het uitspelen van de bal naar voren verliep niet erg nauwkeurig.
Vriendenschaar bestookte aanvankelijk vergeefs het Saestumdoel.

Na enkele kleinere kansen voor Vriendenschaar in de 23e en 25e  minuut, had in de laatstgenoemde minuut Saestum ook nog een uitgelezen kans om de 0-3 te scoren.

Pas na een half uurt spelen kreeg ons elftal meer vat op de wedstrijd en Saestum. En Saestum had nogal wat overtredingen nodig om de aanval van Vriendenscaar af te stoppen. In de 34e minuut was er een harde charge op Redouan die zich behoorlijk blesseerde, Na blessurebehandeling probeerde Redouan nog even door te spelen, maar moest hij zich toch laten vervangen.

Abid zou gelukkig nog de aansluitende treffer maken ver na 45 minuten speeltijd.

Uiteeindelijk liet de scheidsrechter nog vijf minuten doorspelen toen de 45 minuten al op de klok stonden. En gelukkig voor Vriendenschaar. Want in de 49e minuut kreeg Abid el Idrissi de bal goed aangespeeld en wist hij behendig de 1-2 op het scorebord te toveren.

Je gaat met een beter gevoel de kleedkamer in als het 1-2 in plaats van 0-2 staat. En aan Vriendeschaarzijde overheerste het gevoel dat het in de tweede heft wel goed zou komen. Maar eenvoudig zou het niet gaan.

We zetten de klok even terug op 45 minuten.

Joshua Cohen wordt hier gemangeld tussen een verdediger en de keeper van Saestum.

In het eerste kwartier na de rust had ons elftal nog niet zoveel vat op Saestum, althans er kwamen weinig echte kansen voor Vriendenschaar. En dan valt opnieuw een treffer aan de voor ons verkeerde kant. Servanio Martinawas er met de bal vandoor gegaan, speelde drie man uit, maar hij stuitte op de vierde. Saestum nam de aanval over. Een schuiver vanaf de linkerflank bracht Saestum op 1-3. Het was maar gelukkig dat direct na de aftrap Joshua van dichtbij en half vallend kon tegenscoren (59e minuut, 2-3).

Nog een rush van Abid, waarbij hij een Saestumspeler zijn hielen laat zien.

Het was wel te zien dat de aanvallen van Vriendenschaar meer inhoud kregen, maar de achterstand was niet een twee drie weggewerkt, Tot in de 70e minuut. Na een corner kreeg een speler van Saestum de bal eerst tegen de ene hand. Volgens de scheidsrechter was dat nog aangeschoten hands. Maar toen de andere hand er alsnog aan te pas kwam, wees de scheidsrechter toch naar de stip. Abid schoot de penalty vlekkeloos binnen (3-3).

Drie minuten later kwam Vriendenschaar voor het eerst op voorsprong. Onder druk van Abid en Joshua nam een Saestumverdediger de bal verkeerd op het hoofd, waardoor die over zijn eigen keeper heen in het doel belandde: 4-3.

Hoewel Vriendenschaar nu de overhand had, was de voorsprong van één doelpunt toch niet geruststellend. Zo moest Rody Honingh een paar keer knap redden door zich voor de bal te werpen, al floot de scheidsrechter in de 77e minuut vlak daarna voor buitenspel.

De verlossende 5-3 kwam er niet. Joshua schoot nog een keer in het zijnet. Farid Bouzbib werd nog een keer hard onderuit geschoffeld.

Farid Bouzbib is na een harde charge onderuit gegaan.

In blessuretijd schoot Servanio vanaf de middenstip op het Saestumdoel, waar de keeper ver voor stond. De bal ging langs de keeper, maar ook naast het doel. Nog een paar minuten en toen floot de scheidsrechter voor het einde.

Vriendenschaar gelukkig, maar wel met het gevoel dat ons elftal door het oog van de naald was gekropen. Vermoedelijk zit in de benarde overwinning nog allerlei 'leergeld', waar je wat voor de volgende wedstrijd kunt opsteken.

De belangrijkste concurrenten voor de kopposite verspeelden alle punten, waardoor ons elftal na vier wedstrijden twee punten los staat.

Roda '46  -  Wasmeer  2-1

Voor de stand na vier wedstrijden, klik hier.

De andere Vriendenschaarteams spelen zaterdag en zondag de volgende wedstrijden: