88'
Bouzbib (schot)

20 september 2015 14:00

Waale, J.C.L.

Vriendenschaar heeft opnieuw een 0-3 zege geboekt. Ditmaal moest Aurora eraan geloven. Vriendenschaar was de hele wedstrijd de betere en aanvallende ploeg.

Vanaf de aftrap trok Vriendenschaar, als betere ploeg, ten aanval. Aurora had zich gewapend en legde een verdedigingsmuur aan.

Ons elftal kreeg een aantql corners te nemen. Eenmaal schoot Niek Amelink de bal uit zo'n corner hard in, de keeper van Aurora redde fraai, ten koste van een nieuwe corner. Maar daar dacht de grensrechter van Aurora anders over en gaf aan dat het een doelschop moest worden. De scheisrechter volgde hem daar - ten onrechte - in.

Abid stuit hier op de keeper van Aurora.

In de twintigste minuut werd een overtreding tegen Servanio Martina gemaakt. Vrije schop. Michael Soepnel schoot de bal rechtstreeks in het doel, waar de keeper de bal in de lange hoek verwachtte, ging die in de korte.

In de 24e minuut drong Maurice Sporkslede met de bal het strafschopgebied binnen. Hij werd zo hard aangepakt dat hij wel een meter de lucht in vloog. De scheidsrechter zag er geen strafschop in en liet doorspelen.

Het wachten was eigenlijk op de 0-2, want Vriendenschaar was veel beter dan Aurora. Het positiespel was prima, maar voor de snelheid van uitvoering zou er nog wel een tandje bij gezet moeten worden.
De defensie van Aurora had veel moeite om Vriendenschaar af te stoppen.

Vriendenschaar kreeg tot aan de rust nog twee goede kansen om de voorsprong uit te bouwen. In beide gevallen stond Abid el Idrissi aan de basis.
In de 36e minuut kwam de bal, na een combinatie, bij Farid Bouzbib, maar die schoot de bal in het zijnet. En in de 46e miuut - de rust ging in bij minuut 49 - kon een inzet van Michael Soepnel door Aurora van de doellijn worden gewerkt, ten koste van een corner.

Rust, 0-1

Bij de hervatting bleek Maurice Sporkslede gewisseld te zijn. Voor hem kwam Joshua Cohen in het veld. Een 'gouden' wissel? Hoe dan ook, Joshua maakte na zestig minuten de bevrijdende 0-2. Abid liet vanaf links een voorzet los, Joshua  sprintte het doelgebied in, nam de bal aan en schoof die beheerst in het Auroradoel.

Joshua Cohen schuift de bal langs de keeper van Aurora: 0-2

In de 70e minuut moest Abid het veld geblesseerd verlaten. Hij had zich bij een aanval vrij gespeeld, schoot op doel, maar werd tegelijk geattaqueerd door de Aurorakeeper die hem blesseerde. De bal van Abid ging overigens naast. Wesley Hazenberg kwam Abid vervangen.

Vriendenschaar bleef heersen en dat kwam in de 88e minuut tot uitdrukking door een fraaie treffer. Vriendenschaar mocht op links een hoekschop nemen. Farid nam de corner kort en speelde Joshua Cohen aan. die legde de bal vervolgens terug op Farid. Deze passeerde een verdediger en loste vervolgens een schot op doel. Met een prachtige krul ging de bal in de uiterste rechterhoek het doel in (0-3).

Farid Bouzbib ontvangt een knuffel van Joshua na de 0-3.

Hoewel de scheidsrechter nog lang na de officiele speeltijd liet doorspelen, kwam er geen verandering in de stand meer. Een mooie resultaat.

14.00   Saestum  -   Hooglanderveen    0-1
 14.00  Aurora  -  Vriendenschaar  0-3
 14.00  Brederodes   -  Zeist 1-5
 14.00  Wasmeer  -  Laren '99 1-0
 14.00  De Meer  -  Roda '46 3-3
 14.00  MSV '19  -  VVZA 2-1
 14.30  Sporting '70   -  HDS 3-2