0 - 3

Mannen zondag, 1, 3e klasse D

13 september 2015 14:00

Breedijk, J.J.

Vriendenschaar heeft een duidelijke 0-3 zege geboekt op HDS. Vriendenschaar was over de hele linie de betere ploeg, ook toen Vriendenschaar al vroeg in de tweede helft met tien man kwam te staan na een tweede gele kaart voor Farid Bouzbib. HDS kreeg zegge en schrijven één kans, maar toen stond het al lang 0-3.

Vanaf het beginsignaal van de scheidsrechter trok ons elftal het initiatief naar zich toe en zette het verscheidene aanvallen op.

Abid was vaak niet af te stoppen door HDS.

In de tiende minuut was het al bijna zover. Een aanval over rechts werd tot twee keer toe door HDS afgeslagen. Er volgde een hoekschop, waaruit  Samad Ramdani voorgaf en Abid rakelings net naast kopte. Vier minuten later stond de 0-1 toch op het scorebord. Een aanval verliep via Joshua Cohen en Farid Bouzbib, waarna de bal bij Servanio Martina belandde. Die schoot heel beheerst meteen raak: 0-1.

Servanio opent de score.

In het tweede kwartier van de wedstrijd was er vooral sprake van middenveldspel, waarbij ons elftal het overwicht hield, goed stoorde en de bal snel afspeelde. Maar in deze fase deden zich geen grote kansen voor. Dat gold ook voor het derde kwartier. Eenmaal werd Joshua diep aangespeeld, maar bij de aanname verslikte hij zich in de bal, waardoor een goede kans verloren ging.

De rust kwam met 0-1.

De tweede helft begon behoorlijk rommelig, waarbij sprake was van nogal fors en ge-irriteerd spel van beide kanten. Farid Bouzbib liep in deze periode twee gele kaarten op, de eerste omdat hij aan de scheidsrechter geen informatie kon of wilde na een overtreding van een eigen medespeler en de tweede doordat hij zelf een overtreding beging. Het betekende dat ons elftal in de zevenvijftigste minuut met tien man kwam te staan. Geen situatie met perspectief voor de rest van de wedstrijd.
Gelukkig dacht Abid el Idrissi er anders over, want twee minuten later mocht hij een vrije schop nemen. De bal verdween onhoudbaar voor de HDS-keeper in de linkerbovenhoek.

De keeper van HDS is kansloos bij deze vrije trap vsn Abid (0-2)

In de vierenzestigste minuut een nieuwe kans voor Vriendenschaar toen Servanio er met de bal vandoor ging, drie man passeerde en vervolgns uithaalde. Helaas werd de bal door de HDS-defensie geblokt. Twee minuten later maakte Joshua Cohen de 0-3 en was de buit eigenlijk voor ons elftal binnen. Michael Soepnel gaf een pass die tussen de keeper van HDS en zijn verdediging belandde. Joshua Cohen zag de aarzeling en schoot vervolgens raak.

De bal (geheel rechts) ligt voor de derde maal in het HDS-doel. Doelpuntenmaker Joshua kan de felicitaties in ontvangst nemen.

In de zeventigste minuut werd Joshua Cohen in het strafschopgebied vastgehouden. Hij rukte zich los. Maar in plaats van een strafschop, gaf de scheidsrechter Joshua een gele kaart wegens aanmerkingen op zijn leiding.

Pas in de eenentachtigste minuut was er de eerste serieuze kans voor HDS. Een invaller die door HDS was ingebracht, slalomde door onze verdediging heen en passeerde ook Rody Honingh. Zijn schot werd echter, ten koste van een corner, door Martijn Wuite en Tibor Veldhuizen uit het doel gewerkt. De corner leverde niks op.

Een van de weinig gevaarlijke momenten voor het Vriendenschaardoel.

In de vijfentachtigste minuut verscheen Servanio tot twee maal toe alleen voor het doel van HDS, maar te gehaast schoot hij over en naast, terwijl de 0-4 meer voor de hand had gelegen.

Het einde van de wedstrijd kwam met 0-3. Een prima resultaat.

Ruud Veldhuizen maakte een fotoreportage. Klik hier.