7 - 1

Hooglanderveen 1 (zon)

6 september 2015 14:00

Dijen, P.J. van

Ons eerste elftal is de competitie overtuigend begonnen door met 7-1 te winnen van Hooglanderveen. Was Vriendenschaar zo goed of Hooglanderveen zo zwak? De volgende competitiewedstrijden zullen het gaan uitwijzen. In ieder geval heeft het thuispubliek genoten van het voortreffeljke spel van ons elftal. En Servanio Martina schoot er vier in.

Het eerste doelpunt van Vriendenschaar ontstond in de zesde minuut. Op dat moment was er nog geen sprake van een groot krachtsverschil. Maar Tibor Veldhuizen brak aan de zijlijn uit en zette de bal perfect voor. Servanio kwam op tijd inlopen en kopte de bal onhoudbaar in het doel van Hooglanderveen.

Tibor Veldhuizen bereidt het eerste doelpunt voor.

Hierna begon Vriendenschaar een veldoverwicht op te bouwen. In de zeventiende minuut schoot Farid Bouzbib de bal net naast. Vier minuten later deed Hooglanderveen iets terug. Maar een inzet van Hooglanderveen werd door Rody Honingh uit de rechteronderhoek weggedoken, waarna een van onze verdedigers de bal tot corner verwerkte. Die leverde verder niks op.

Rody Honing duikt de bal weg die op de foto helemaal naar rechts vliegt.

De druk op Hooglanderveen werd groter. In de zesentwintigste minuut kon een verdediger van Hooglanderveen niks anders dan de bal op het eigen doel schieten waarna de bal net naast het eigen doel ging.
Het onheil voor Hooglanderveen begon zich aan te kondigen. In de achtentwintigste minuut mocht Vriendenschaar een vrije schop nemen die in de verdediging van Hooglanderveen belandde. Maar in minuut drrieendertig zette Abid el Idrissi zich bij ee tweede vrije trap achter de bal en schoot hij die rechtstreeks in het doel van Hooglanderveen: 2-0.

Vijf minuten later was het 3-0. Vriendenschaar mocht een corner nemen. De bal kwam voor de voeten van Michael Soepnel die ineens uithaalde. Via de onderkant van de lat spatte de bal in het doel van Hooglanderveen.

Actie met Niek Amelink.

De laatste kans was voor Hooglanderveen. In de vierenveertigste minuut moest Rody handelend optreden om de nul te bewaren. De rust kwam met een 3-0 stand.

In de tweede helft bleef het relatief lang 3-0. Vriendenschaar bleef de betere ploeg, maar het leek alsof de schwung er een beetje uit was. Maar de stand zou toch nog een heel ander aanzien krijgen.

Abid was maar moeilijk van de bal af te krijgen.

Martijn Wuite werd in de eenzestigste minuut naar de kant gehaald en Maurice Sporkslede kwam hem vervangen. Vier minuten later was Maurice de afmaker na een goede actie van Abid. Deze gaf, na een aantal achtereenvolgende acties de bal af aan Maurice die hierna gemakkelijk kon scoren. Een minuut later liet Abid zich vervangen door Wesley Hazenberg.In minuut achtenzestig had Maurice bijna de 5-0 op zijn slof, maar zijn schot ging net naast.

Een kwartier voor het officiele einde van de wedstrijd bracht Harry Buur Tolunay Sezer in voor Samad Ramdani. In de tachtigste minuut voerde ons elftal de voorsprong op naar 5-0. Niek Amelink passte op Wesley Hazenberg. Die had zelf kunnen scoren, maar hij zag Servanio er beter voorstaan. De bal ging naar Servanio en die scoorde zonder aarzelen:5-0.

Duel in de slotfase met Michael Soepnel.

In ce vijfentachtigste minuut ging de stand naar 6-0. Nu stond Joshua Cohen aan de basis van het doelpunt. Een steekpass op Servanio en de bal lag opnieuw in het net van Hooglanderveen.

Rody Honingh had wellicht graag de nul willen houden. Maar in de achtentachtigste minuut was er een aanval van Hooglanderveen, waarop onze defensie eens geen weerwoord had. De bal werd tot driemaal toe ingezet en met een vlammend schot haalde Hooglanderveen enigszins zijn gram: 6-1.

Maar in de negentigste minuut bepaalde ons elftal de marge toch weer op zes doelpunten. Maurice Sporkslede wist Sevanio te bereiken en die had er geen moeite mee om zijn hattrick te voltooien: 7-1. Kort hierna floot de scheisdrechter voor het einde van de wedstrijd.

Een zeer fraaie start van de competitie. Goed voor het zelfvertrouwen. De competitie is echter nog heel lang.