Desto 1

Mannen, 1, Groep 1 110

29 augustus 2015 17:00

Dijkstra, M.P.

In de bekerwedstrijd deze zaterdag heeft ons eerste elftal er geen twijfel over laten bestaan wie de sterkste was. Met 7-0 werd zaterdagderdeklasser Desto over de knie gelegd. Ons elftal speelde vooral in de eerste helft weer een prima partij. Halverwege de tweede helft stortte Desto in waardoor een vlotte 7-0 op het scorebord kwam te staan.

Bij ons eerste elftal ontbrak Niek Amelink wegens gelukkige familieonstandigheden. Niek was vader geworden van dochter Lisette. Volgens het bericht dat binnenkwam was zijn echtgenote Danielle op keizerlijke wijze bevallen. Dan weet u het wel. We wensen het echtpaar Niek en Danielle heel veel geluk met deze nieuwe loot aan de familiestamboom.

En dan nu over naar het verslag van de wedsdtrijd.

De eerste vijf minuten ging het spel nog op en neer, maar vervolgens nam Vriendenschaar het heft in handen en zette druk. In de achtste minuut had dit al resultaat zij het wat gelukkig. Servanio Martina zette de bal vanaf de linkerflank zeer scherp voor, waarna de jonge, debuterende verdediger van Desto de bal in eigen doel werkte. 1-0 voor Vriendenschaar.

Spelmoment met Tibor Veldhuizen.

Drie minuten later werd Joshua Cohen gelanceerd door Abid el Idrissi. Joshua omspeelde nog een tegenstander en schoot de bal langs de Destokeeper in het doel (2-0).
Een minuut later had Servanio al de 3-0 op de schoen, maar hij aarzelde net even te lang.
Na enkele vrije schoppen voor Desto en enkele corners voor Vriendenschaar werd een drinkpauze ingelast. De coach van Desto was niet te spreken over zijn eigen spelers en wilde dat ze meer van zich af zouden bijten. Maar na de drinkpauze was het toch weer Vriendenschaar dat het initiatief had.

Een vrije trap voor Desto die niks zou opleveren. Van Vriendenschaar zijn te zien Rody Honingh, Michael Soepnel, Tibor Veldhuizen en Farid Bouzbib.

In de 31e minuut werd Abid hard aangepakt, waarna hij enigszins geblessseerd het veld verliet. Mo Chouay kwam hem vervangen.
Een minuut later stond het 3-0 voor Vriendenschaar. Servanio speelde de bal tijdig af op Joshua en die had geen moeite om opnieuw het Destodoel te treffen.

Het enige wapenfeit van Desto was een gevaarlijk schot in de veertigste minuut. De bal kwam tegen de paal. Overigens lag keeper Rody Honingh al in de goede hoek.

Rust 3-0.

In de tweede helft moest trainer Harry Buur onze spelers een paar maal manen om vooral simpel te blijven voetballen. In de zestigste minuut werd Tibor gewisseld voor Tom Souhuwat. In de 67e minuut kwam Illias Dahri in het veld voor Maurice Sporkslede.

Drie minuten later had Vriendenschaar de voorsprong naar 4-0 vergroot. Mo Chouay zette na een spurt de bal weer zo scherp voor dat Desto niks anders restte dan de bal in het eigen doel te werken. Het luidde de ineenstorting van Desto in.

Spelmoment met Maurice Sporkslede.

In minuut 75 trok Mo Chouay er tussen uit en gaf de bal tijdig af aan Joshua, die de 5-0 liet aantekenen. Ook in de 82e en 84e minuut liet Joshua van zich spreken, want hij scoorde ook nog de 6-0 en 7-0, respectievelijk in de 82e en 84e minuut.

De 7-0 was ook de eindstand. Een afgetekende overwinning voor Vriendenschaar.

Doordat Benschop en De Meern deze zaterdag 2-2 gelijk speelden, staat Vriendenschaar nu alleen bovenaan.

4  Benschop  3  0  1  2  1  5  9

Woensdag 2 september aanstaande wordt de gestaakte wedstrijd De Meern - Vriendenschaar uitgespeeld bij een stand van 0-0 en met nog zeventig minuten te gaan.