Benschop 1

Mannen, 1, Groep 1 110

22 augustus 2015 17:00

Kuizenga, K.

De eerste van de drie bekerwedstrijden heeft een royale 4-1 overwinning voor ons eerste elftal opgeleverd. Een heel sterke eerste helft werd gevolgd door een zwakke tweede helft, waardoor gaandeweg de glans van de eerste helft verbleekte. Neemt niet weg dat een 4-1 zege staat als een huis.

Het kan zijn dat Benschop na degradatie uit de eerste klasse wat aan kwaliteit heeft ingeboet, maar Vriendenschaar leverde in de eerste helft een prima partij af.

Het spel ging in het eerste kwartier nog op en neer zonder dat er een fatsoenlijk schot op een van de doelen werd afgevuurd,.Maar Vriendenschaar had wel al het beste van het spel. In de negentiende minuut ging bij een aanval van Vriendenschaar de bal nog voorlangs het Benschopdoel, maar twee minuten later was het toch raak. Na een mooie aanval werd Abid el Idrissi in het strafschop neergelegd. Geen twijfel mogelijk. De in Vriendenschaarkringen bekende scheidsrechter Karel Kuizinga legde de bal zonder pardon op de stip. Abid nam de penalty zelf en hij liet de Benschopkeeper kansloos.

Duel met Abid el Idrissi.

Direct daarna deed zich een moeilijk moment voor bij het Vriendenschaardoel. Keeper Rody Honingh verkeek zich wat op de bal, maar voordat Benschop wat kon terugdoen, werd de bal met vereende kracht uit het doelgebied weggewerkt.  De bal werd door de Vriendenschaaraanval overgenomen.  Na een snelle combinatie van Michael Soepnel op Joshua Cohen , bracht laatstgenoemde Abid weer in stelling en met een vlammend schot, slechts één minuut na de 1-.0, tilde Abid de stand naar 2-0.

Tijdens een ingelaste drinkpauze geeft Harry Buiur tactische aanwijzingen.

In de 29e minuut ging de vlag voor Vriendenschaar weer uit. Nu was het Joshua Cohen die scoorde op aangeven van Abid.

De stand had voor rust zelfs naar 5-0 getild kunnen worden. In de 35e en 42e minuut kwam Servanio Martina alleen oog in oog met de Besnchokeeper te staan. En die blokkeerde beide keren de inzet van Servanio, zij het de tweede keer met moeite en al spartelend naar de wegschietende bal.

Hier is van alles te zien: shirtje trekken, bal al buiten de lijn en trainer Harry Buur die even pas op de plaats maakt.

Uiteindelijk bleef het 3-0 bij de rust en daar mocht Benschop nog heel tevreden mee zijn.

In de tweede helft kwam een einde aan het flitsende optreden van Vriendenschaar en zagen we eigenlijk een onherkenbaar en zeer matig spelend elftal.

Deze Vriendenschaarsupportsters zouden nog maar kort kunnen genieten van deze fraaie stand.

Vier minuten na hervatting maakte Benschop 3-1 door laks optreden van onze verdediging. Men keek als het ware toe hoe de bal wel heel gemakkelijk in het Vriendenschaardoel werd geschoven. Trainer Harry Buur riep naar onze spelers dat ze bij de les moesten blijven, maar het leek erop dat het niet overkwam. En nadat Abid, Joshua en Michael naar de kant waren gehaald voor drie verse krachten, was het verband in ons elftal weg.

Zonder goed te spelen verbleef Benschop in het tweede deel van de wedstrijd voortdurend op de helft van Vriendenschaar..Benschop kreeg corners en vrije trappen te nemen die gelukkig voor ons niets opleverden. Ook al omdat Rody in de 73e minuut de bal, na een vrije schop van Beschop,goed uit het doel bokste.
In de 77e minuut ontging Bernschop een tweede treffer, toen een hard schot via de binnenkant van de paal het veld in ging en de bal met kunst en vliegwerk uit het doelgebied werd getrapt.

In de tweede helft had Vriendenschaar moeite om de 3-1 voorsprong vast te houden.

Het wachten was hierna  eigenlijk op een of meer treffers van Benschop. Maar die kwamen er niet. Integendeel. In de slotminuut vergrootte Vriendenschaar de marge weer naar drie. Maurice Sporkslede was uitgebroken. Er kwam een niet al te hard schot van zijn voet, maar de keeper van Besnchop verkeek zich er toch op, waarna de bal voor de vierde keer in het Benschopdoel verdween.

Op grond van het vertoonde spel in de eerste helft een dik verdiende zege voor ons elftal. Maar de tweede helft baarde zorgen.

Woensdagavond gaat ons elftal op bezoek bij De Meern zaterdag. Ons elftal zal dan twee helften lang goed voetbal moeten tonen. De Meern won deze zaterdag overigens met 2-1 van Desto.