64'

Mannen zondag, 1, 2e klasse/3e klasse C(2B/3CD): Per.2 3C nacompetitie

25 mei 2015 14:00

Hussaarts, A.

Vriendenschaar heeft met 1-3 van VVA/De Spartaan verloren, maar is strijdend ten onder gegaan. Het geluk was ook niet aan onze zijde, met name in de tweede helft.

Het was te verwachten dat VVA meteen druk zou gaan uitoefenen om de in Amsterdam opgelopen achterstand goed te maken. Die druk kwam er ook, maar ons elftal stond defensief gewoon goed, waardoor er eigenlijk geen problemen ontstonden. Onze keeper had het uiteindelijk rustig, evenals trouwens de VVA-keeper die enkele opraapbaLlen had te verwerken.

Toen ging het nog goed

De eerste reele kans was voor Vriendenschaar, toen  bij een voorzet, na een uitbraak, een verdediger van VVA de bal zodanig raakte, dat de bal bijna in eigen doel ging.

In de 26e minuut moest Tibor Veldhuizen naar de kant voor een blessurebehandeling buiten de zijlijn. Ons elftal kwam de korte man-minder- situatie nog goed door. Er was na een aanval van VVA alleen een slap schot. Tibor  daarna terug in het veld.

Plotseling stond Vriendenschaar toch met 0-1 achter. VVA zette een aanval op. De bal kwam bij de linkerspits en die schoot heel fraai vanaf de vleugel de bal in het Vriendenschaardoel. Onhoudbaar vloog de bal over Rody heen.
Direct daarna de kans op de gelijkmaker, toen een schot van Vriendenschaar rakelings over de lat van VVA scheerde.

Een minuut later kon ons elftal beteuterd toekijken hoe een afstandschot, recht door het midden op Rody af ging. De in beginsel houdbare bal plofte via de onderkant van de lat over de handen van Rody heen opnieuw in het doelnet. 0-2.

Vriendenschaar probeerde de bakens te verzetten, maar aanvallend kon het tot aan de rust weinig potten breken. Twee schoten van VVA ketsten nog in onze verdediging af, zonder resultaat.

Ruststand: 0-2.

In de tweede helft ging Vriendenschaar feller uit de startblokken.  Maar vooralsnog zonder dat een doorbraak kon worden geforceerd. Het tegendeel gebeurde, toen VVA in de 64e minuut opnieuw scoorde. Een van de VVA-aanvallers maakte een handig overstapje, zette bovendien Martijn Wuite vermoedelijk niet correct opzij, waardoor de bal bij een vrij staande medespeler kwam die van dichtbij kon scoren.

Het pleit voor ons elftal dat het bleef strijden voor een beter resultaat. Naarmate de tijd verstreek kwamen er steeds meer kansen voor ons elftal. Maar de ballen gingen net over en net naast. Toen de klok al op minuut 89 stond kwam toch de dik verdiende 1-3. Het was Servanio Martina  die een aanval eindelijk doeltreffend kon afronden.

Door blessurebehandelingen over en weer en door het inbrengen van vele wissels, zowel aan Amsterdamse als Culemborgse zijde, trok de scheidsrechter liefst tien minuten bij, zodat er nog alle kans was om een verlenging uit het vuur te slepen. VVA kon alleen  nog maar verdedigen, raakte ook nog een speler door een rode kaart wegens schelden kwijt, maar bleef wel overeind. De laatste actie van ons elftal was een schot van Boaz Souhwat dat een beter lot verdiende, maar in het zijnet belandde.

Helaas voor ons, vreugde in het Amsterdamse kamp.

Was VVA nou de verdiende winnaar? Wie zal het zeggen. De doelpunten tellen. Met een beetje mazzel was ons elftal als winnaar uit de bus gekomen. Maar cijfers liegen niet.

Ons elftal is voor dit seizoen uitgespeeld en is volgend seizoen opnieuw derdeklasser. Maar het elftal heeft bovenmatig gepreseerd. Wie had voorafgaande aan het seizoen verwacht dat ons elftal de nacompetitie zou bereiken? Schrijver dezes in ieder geval niet.