Assist: Niek Amelink

Mannen zondag, 1, 2e klasse/3e klasse C(2B/3CD): Per.2 3C nacompetitie

17 mei 2015 14:00

Reingoud, N.J.G.

Ons eerste elftal heeft een belangrijke eerste stap gezet op weg naar de tweede klasse, door met 1-2 te winnen van VVA/De Spartaan. Volgende week heeft ons elftal genoeg aan een gelijkspel om de volgende en beslissende ronde te bereiken. Maar gedaan is de tweekamp met VVA/De Spartaan geenszins.

Servanio was in de lucht sterk.

Direct na de aftrap, met Vriendenschaar de wind strak tegen, bleek dat beide partijen vooralsnog aan elkaar gewaagd waren. De eerste kans was voor VVA/De Spartaan (hierna af te korten tot VVA), waarbij op het laatste moment een opgezette VVA-aanval door onze defensie werd geblokt.

Hetzelfde overkwam ons elftal na een combinatie tussen Michael Soepnel en Servanio Martina.
Daarna was er een aanval van VVA die eindigde in een corner voor de Amsterdamse ploeg. De voor het doel gebrachte bal werd door de VVA-spits net naast gekopt.

De kansen bleven over en weer gaan, maar in de drieentwintigste minuut nam VVA de leiding. Bij een aanval van VVA onderschepte keeper Rody Honingh aanvankelijk de bal, maar in de rebound schoot de spits van VVA de bal van dichtbij in het dak van het doel:1-0. Een minuutje later scoorde Niek Amelink bijna, maar zijn schot scheerde over het VVA-doel. Weer vijf minuten later een zelfde soort kans voor Niek en ook nu weer ging de bal net over.

VVA toonde zich in deze fase toch wat sterker dan Vriendenschaar met name door verschil in handelingssnelheid en vooral in aanvallend opzicht. VVA kwam er bij uitbraken heel snel uit, terwijl ons elftal de aanval over meer schijven liet lopen, wat trager oogde.

Rody Honingh had het af en toe druk.

Vriendenschaar moest alle zetten bijzetten om onder de druk van VVA te komen. In de tweeendertigste minuut ontsnapte ons elftal toen een VVA-doelpunt door de (neutrale) grensrechter werd afgekeurd. In de vijfendertigste minuut behoedde Rody Honingh ons elftal door een redding eveneens voor een grotere achterstand.

In de 39e minuut mocht VVA een vrije schop nemen, maar de bal kwam tegen hoofd en hand van Michael Soepnel. Michael ging neer en moest opgelapt worden. Maar VVA had een vrije schop te nemen. Hierbij kwam de bal opnieuw tegen het hoofd van Michael, waarna de bal corner ging. Nu hoefde Michael niet opnieuw opgekalefaterd te worden.

Michael Soepnel in duel, terwijl Boaz Souhuwat toeziet.

Vlak voor rust toch weer een plotselinge kans voor Vriendenschaar. Uit een pass van Michael kwam de bal bij Boaz die geheel vrij voor de keeper van VVA kwam te staan. Maar de bal ging hierna hoog over het VVA-doel.

Hier bleef het bij en de rust ging in met een 1-0 voorsprong voor VVA.

Daar kwam zes minuten na rust verandering in. Vriendenschaar had de wind mee gekregen. Of dat op dat moment scheelde was nog niet vast te stellen. Maar wel kon de Vriendenschaaraanhang juichen. De bal kwam bij Boaz Souhuwat en die zette voor. Servanio Martina kopte vervolgens de bal in. Die kwam tegen de onderkant van de lat en stuiite vervolgens in het VVA-doel. De Amsterdamse ploeg wilde doorspelen, maar de grensrechter had geconstateerd dat de bal achter de doellijn neer was gekomen. Op zijn aanwijzing kende de scheidsrechter aan Vriendenschaar de gelijkmaker toe: 1-1.

Servanio Martina  kopt de gelijkmaker binnen.

In de 58e minuut een grote kans voor Vriendenschaar op een voorsprong. Bij een vrije trap, genomen door Micael Soepnel, ging de bal over alles en iedereen heen en bereikte Tibor Veldhuizen. Diens schot ging rakelings naast het doel van VVA.

Vriendenschaar werd allengs sterker,maar kon dat nog niet in doelpunten tot uitdrukking brengen. Zo was er in de 79e minuut een mooie aanval van Vriendenschaar, nadat Farid Bouzbib de bal had onderschept na een VVA-actie.  Er volgde een dieptepass van de voet van Farid Bouzbib. De bal bereikte Illias Dahri. Die passte op Boaz Souhuwat, maar die schoot van dichtbij de bal voorlangs het doel.

De 1-2 kwam er toch. Uit een korte corner kwam de bal via Niek Amelink bij Sevanio Martina en die schoot van dichtbij in: 1-2 in de 83e minuut.

Drukte  voor het Vriendenschaardoel.

VVA ging over tot een slotoffensief, waarbij zich hachelijke momenten voordeden voor het Vriendenschaardoel en de bal eenmaal de kruising van paal en lat raakte. Maar ons elftal hield het verder droog. Ook Vriendenschaar kreeg nog een kans, maar Illias Dahri schoot de bal net over de lat.

Na een blessuretijd van ruim vijf minuten vond de scheidsrechter het welletjes en kon ons elftal tevreden naar huis. Volgende week wacht de tweede confrontatie.

Ruud Veldhuizen maakte een fotoreportage. Klik hier.

1e ronde nacompetitie voor promotie naar de tweede klasse (of klassebehoud).