Zin-de-ren-de apotheose met zure druiven voor de A2. Maar toch nog kampioenskandidaat!

Houten A2

4 - 3

Vriendenschaar JO19-2

... (kopbal)
30'
37'
43'
50'
70'
88'
Danny Pel (schot)

A-junioren zaterdag, A2, 3e klasse 07

9 mei 2015 13:00

Dit keer geen machogedrag, maar het leerproces is nog zeker niet ten einde. Dat kun je wel zeggen als twee minuten voor het einde Brandon wederom geel krijgt en Mark van Iterson na afloop de scheids beledigt en met rood op zak wedstrijden gaat missen. En forse boete ligt in het verschiet. En dan is er ook nog het vermoeden dat iemand van onze A2 een speler van Houten een rechtse hoek gegeven heeft - de scheids zag dit niet. Geen machogedrag, maar wel schandalig. En begrijpelijk, ook dat. Want de adrenaline was torenhoog gestegen. Trainer-coach Wilco van Dijk blikt terug.

Houten verdiende te winnen op grond van de eerste 88 minuten. Maar als Vriendenschaar de aansluittreffer (4-3) scoort, dan neemt de scheidsrechter ineens ánders waar: zo wordt Danny in scoringspositie aan het shirt getrokken en vraagt iedereen zich af waarom hier slechts geel getrokken wordt in plaats van rood. En in de laatste minuut keurt de scheidsrechter de gelijkmaker af, omdat er geduwd zou zijn. Alleen de scheids heeft dit gezien.

De scheidsrechter was van mening dat het in grote getale toegestroomde publiek de spelers had opgezweept. Een verwijt trof ook de leider van de A2 die voor de wedstrijd liet escaleren door de mannen ruim van doping te voorzien.

Jammer, jammer, de druiven zijn zuur, heel zuur. Trainer-coach wilco hierover in de persruimte.

De wedstrijd verliep dus volgens het uitgestippelde plan. Met de straffe wind mee scoorde Mark Mulder treffer nummer 100. Doelman Maxim hield de nul, ook met wat hulp van paal en lat. Totdat in 15 minuten tijd Houten drie keer raak kopte. Het waren mooie treffers! De wedstrijd leek gespeeld toen direct na rust de 4-1 op het scorebord kwam. De wedstrijd kabbelde voort totdat Remco via een fraaie rush voor het mooiste doelpunt van deze middag tekende: 4-2.

Maar we zijn er nog niet en een kampioenschap is nog steeds mogelijk. Kijk maar naar de stand en het programma. Vriendenschaar kan nog 9 punten pakken. Houten pakt er waarschijnlijk drie bij Hercules en speelt de laatste inhaalwedstrijd niet. Beide teams hebben dan 63 punten. Doelsaldo is niet van belang, volgens KNVB-regels.

Oneerlijk? Jazeker! Houten moet nu maar regelen dat ze de afgelaste wedstrijd tegen Geinoord inhalen. Zoals het ook oneerlijk is dat er geen neutrale scheidsrechters worden ingezet bij dit soort wedstrijden. Maar dat is helaas de realiteit en het is een kwaliteit als je daar mee weet om te gaan. En die kwaliteit hadden we vandaag duidelijk niet - het publiek niet en enkele spelers ook niet. Maar desondanks hebben we een geweldige middag gehad met een tot op het bot gemotiveerd team. Op de foto zie je de gespannen gezichten bij de passencontrole.